Mero bendražygių inicijuotas perversmas patyrė fiasko

Kauno liberalcentristams nepavyko atstatydinti į komandiruotę išvykusio Savivaldybės administracijos direktoriaus

Kauno merui Arvydui Garbaravičiui kartu su partijos kolegomis vakar nepavyko atstatydinti į komandiruotę išvykusio Savivaldybės administracijos direktoriaus Arūno Keserausko. Dar savaitės pradžioje liberalcentristai neigė kalbas apie galimą perversmą, tačiau vakar jie surengė tikrą šou.

Socialdemokratai išėjo iš salės

Pagal miesto Tarybos reglamentą Savivaldybės administracijos direktorius skiriamas ir atleidžiamas mero teikimu. Tačiau A.Garbaravičius apie šią nuostatą greičiausiai sužinojo tik vakar. Iš pradžių jis perskaitė Liberalcentristų frakcijos pareiškimą, kuriame teigiama, kad A.Keserauskas prarado politinį pasitikėjimą ir jį reikia atstatydinti.

„Socialdemokratai neketina dalyvauti šiame cirke, todėl išeina iš salės ir grįš tik tada, kai prasidės normalus darbas”, – pareiškė Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas, kartu su partijos kolegomis išėjęs iš salės.

„Net teisme žmogui suteikiamas žodis. A.Keserauskas išvykęs į komandiruotę, todėl negali atsakyti į mestus kaltinimus. Galbūt jie yra klaidingi. Krikščionys demokratai šiame balsavime nedalyvaus”, – teigė Kauno vicemeras Kazimieras Kuzminskas.

„Mes turime priekaištų direktoriui, tačiau ne tiek, kad jį reikėtų atstatydinti. A.Keserauskas ėmėsi darbo ir iškėlė problemas, kurios akivaizdžiai nepatiko liberalcentristams”, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Erikas Tamašauskas.

Tėvynės sąjungos frakcijos nariai taip pat neketino dalyvauti balsavime. Garsiai apie Savivaldybės administracijos direktoriaus atstatydinimą prabilusiam A.Garbaravičiui neliko nieko kito, kaip atsitraukti. „Savo pareiškimą paskelbsime spaudoje”, – sakė meras. Jam nepavyko šio klausimo prastumti į miesto Tarybos darbotvarkę.

Užkliuvo pareigūno populiarumas

Kalbos apie galimą A.Keserausko atstatydinimą pasigirdo dar pirmadienį. Tačiau šiuos gandus kategoriškai paneigė Liberalcentristų frakcijos seniūnas Gediminas Budnikas. Vakar jis taip ir nesugebėjo paaiškinti, ką blogo per keturias dienas padarė Savivaldybės administracijos direktorius, kad frakcijos nuomonė taip pasikeitė. Jis tik prasitarė, kad frakcijai užkliuvo A.Keserausko populiarumas. Direktorius taip pat buvo apkaltintas politikavimu. „Jis – grynas politikierius”, – tikino liberalcentristas.

„Viena priežasčių – iš 160 darbo dienų net 40 A.Keserauskas nebuvo darbo vietoje. Net nežinia, kada jis dalyvauja Tarybos posėdžiuose”, – tikino miesto Tarybos narys Alvydas Banevičius.

Vakar Savivaldybės administracijos direktorius taip pat nedalyvavo posėdyje, nes mero potvarkiu buvo komandiruotas į Suomiją. Paklaustas, ar nežinojo, kad A.Keserauskas išvykęs į komandiruotę, A.Garbaravičius neslėpė susierzinimo.

Vadovo elgesys pribloškė

„Kauno dienai” vakar pavyko pasikalbėti su į Suomiją išvykusiu A.Keserausku.

„Dabar jaučiuosi tarsi kryžkelėje. Reikės pasitarti su partijos kolegomis, tačiau tolesnio darbo kartu su meru neįsivaizduoju. Jeigu jau kilo toks nepasitenkinimas, A.Garbaravičius galėjo tiesiogiai man pasakyti. Greičiausiai net būčiau sutikęs atsistatydinti, nes nesilaikau įsikabinęs šio posto. Tačiau pikčiausia, kad prasidėjo žaidimai už nugaros”, – teigė A.Keserauskas.

Jis neatmetė galimybės, kad kitame miesto Tarybos posėdyje gali iškilti klausimas ne tik dėl pasitikėjimo direktoriumi, bet ir meru.

„Pats į komandiruotes nevažiuoju. Į jas mane siunčia meras, todėl kaltinimai skamba mažų mažiausiai absurdiškai. Tas pats su Fredos miestelio istorija. Kas priklauso pagal mano pareigas, viskas padaryta. Dabar matau, kad bandoma ieškoti priekabių”, – teigė A.Keserauskas.

Skandalingų istorijų nenuslėpė

Savivaldybės administracijos direktorius pirmasis prabilo apie skandalingąją Aleksoto tilto transporto mazgo koncesijos sutartį, dėl kurios Kaunas galėjo prarasti apie 20 milijonų litų. Neslapukavo A.Keserauskas ir kalbėdamas apie Fredos miestelyje už valdiškus pinigus nutiestas gatves. Su šiuo kvartalu siejamas įtakingas miesto Tarybos narys liberalcentristas, mero buvęs klasės draugas Arvydas Žilevičius.

„Kauno diena” ne kartą rašė, kad iš biudžeto dosniai žarstomi pinigai miesto Tarybos nario liberalcentristo Gedimino Petrausko abejotiniems projektams. Šiemet A.Keserauskas atsisakė pervesti G.Petrausko įstaigai apie 150 tūkstančių litų.

„Strateginis planas iki 2030-ųjų. Tam neleidau švaistyti pinigų. Man tai priminė visišką absurdą. Dabar, atrodo, kai kurie politikai griebėsi keršto”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius.

Konservatoriai žada trauktis iš koalicijos

Po vakarykščio liberalcentristų akibrokšto Tėvynės sąjungos frakcijos nariai prabilo, kad jau artimiausiu metu jie žada pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

„Trečiadienį seniūnų sueigoje koalicijos partneriai nė žodžiu neužsiminė apie nepasitenkinimą direktoriumi. Dabar išvydome kažkokį šou. Dabartinė koalicija yra popierinė. Nuo kadencijos vidurio liberalcentristai priima vienašališkus sprendimus ir su mumis jų nederina. Mūsų tolesnis bendradarbiavimas – sunkiai įsivaizduojamas”, – teigė Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas.

Jau pirmadienį vyksiančiame Tėvynės sąjungos Kauno skyrių sueigos tarybos posėdyje turėtų būti apsispręsta dėl tolesnio bendradarbiavimo su liberalcentristais. A.Kupčinskas neslėpė, kad greičiausiai bus nuspręsta pasitraukti iš koalicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.