Susišaudymo dalyvis pats atėjo į policiją

Policijai prisistatęs 35 metų kaunietis Tomas Ginevičius pareiškė per susišaudymą gynęs savo draugą

Teisėsaugininkai vakar visą dieną painiojo tragiškų įvykių seką Kauno technologijos universiteto Chemijos fakulteto teritorijoje esančioje stovėjimo aikštelėje, kur išvakarėse per susišaudymą žuvo 24 metų kaunietis Tomas Blažys, buvo sužeistas dar vienas vyras.

Prieštaringi parodymai

Įtarimai dėl nužudymo pareikšti 35 metų kauniečiui Tomui Ginevičiui. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę dviem paroms. Kruviname incidente dalyvavęs vyriškis pats atėjo į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK). Jis pareiškė, kad šaudė gindamas savo draugą A.B., esą į šį pirmas šovė pats Blažys. Kauno klinikose operuoto 32 metų A.B. būklė stabili.

Nepatvirtintais duomenimis, Ginevičius į policiją atsinešė savo ir nužudytojo turėtus pistoletus. LŽ žiniomis, jis iki šiol nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį. Operatyvininkai teigia, kad Ginevičiaus parodymuose yra prieštaravimų ir neaiškumų. Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno miesto VPK Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, vadovaujami Kauno apygardos prokuratūros. Kaip LŽ sakė prokuratūros atstovė spaudai, veikiausiai jau šįryt bus sprendžiama dėl įtariamojo likimo. Vakar visą dieną pareigūnai tyrė visas įmanomas įvykio versijas ir apklausė kelias dešimtis liudytojų.

Leido apžiūrėti

Nužudytasis Blažys gali būti siejamas su kovinių sporto šakų klubais. Po kruvino incidento praėjus maždaug pusvalandžiui įvykio vietoje pasirodė žinomiausias Lietuvos bušido kovotojas, Kauno „Titano” klubo sportininkas 23 metų Remigijus Morkevičius ir dar keli vyrai.

Pareigūnai leido Morkevičiui apžiūrėti nužudytąjį, tada jis suriko, jog „tai ne Zieniukas”, ir po kelias minutes trukusios apklausos pasišalino.

Blažys buvo gerai žinomas policijos pareigūnams, jam taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Neoficialiais duomenimis, Blažys priklausė „Agurkinių” grupuotei. Tačiau teigiama, kad jis nebuvo nusikalstamo pasaulio autoritetas.

2001-ųjų gruodį „Agurkinių” gaujos lyderis, dabar 34 metų Saulius Velečka, pravarde Agurkas, vos išvengė mirties, kai į jį, prie namo Kauno S.Žukausko gatvėje, iš dviejų skirtingų ginklų buvo paleisti penki šūviai.

Pasijuto nesaugūs

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) vakar paragino valdininkus įvertinti, ar jaunimas yra pakankamai apsaugomas Lietuvos studentų miesteliuose. Abejonių dėl viešosios tvarkos palaikymo akademinio jaunimo susibūrimo vietose sukėlė susišaudymas Kaune. „Lietuvoje ne tiek daug miestų, kuriuose sutelkta studentų mokslui ir gyvenimui skirta infrastruktūra. Išskirtinis tokių miesto dalių bruožas – didelė studentų koncentracija. Manome, kad valstybė privalo tinkamai pasirūpinti studentų miestelių saugumu ir sudaryti visas sąlygas teisei į saugią ir sveiką aplinką įgyvendinti”, – teigia LSS prezidentas Jonas Okunis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.