Penktasis „Brodvėjus Star” konkursas pretenduoja tapti tarptautiniu

Spalio 25 dieną sostinės muzikiniame klube „Brodvėjus” prasidės jau penktą kartą organizuojamas respublikinis gyvai grojančių grupių ir atlikėjų konkursas „Brodvėjus Star 2006”.

Ištisą mėnesį (spalio 25, lapkričio 7, 8, 15, 21 ir 22 dienomis), klubo „Brodvėjus” sceną okupuos jauni ir norintys save parodyti bei išgarsėti dainininkai ir grupės. Nuo 2001 metų organizuojamo ir kiekvienais metais laukiamo konkurso pagrindinis tikslas – puoselėti „gyvą” muziką bei atrasti ir padėti išgarsėti jauniems dainininkams ir muzikantams.

„Nors konkursas kiekvienais metais sulaukia vis daugiau dalyvių iš skirtingų Lietuvos miestų, šiais metais konkursas išsiskiria tuom, kad pirmą kartą konkurso istorijoje norą dalyvauti pareiškė grupės iš užsienio – viena grupė iš Lenkijos ir viena iš Latvijos” – sakė konkuro organizatorius J. Rinkevičius. Šis faktas duoda pagrindą manyti, kad konkursas gali virsti ir tarptautiniu.

Per šešis turo vakarus scenoje pasirodys apie 30 grupių ir solistų, po keturis-penkis dalyvius kiekvieną vakarą. Kiekvienas iš dalyvių turės atlikti po 4 kūrinius. Nei dalyvių amžius, nei muzikavimo stilius nėra ribojamas, tad bus galima išgirsti ir džiazo, fanko, roko, metalo, elektro-pop ar dainuojamosios poezijos žanrų muziką.
Geriausieji kiekvieno vakaro atlikėjai susirungs finalinėje konkurso dalyje, kuri vyks lapkričio 25 dieną.

Jau tradiciškai konkurso dalyvius vertins profesionali komisja, sudaryta is gerai žinomų Lietuvos šou verslo atstovų – dainininkų, muzikantų, prodiuserių. O finale vertinime dalyvaus ir žiūrovai, jie išsirinks savo simpatiją.

Vertinant „Brodvėjus Star” dalyvius, dėmesys bus kreipiamas į daugelį aspektų: profesionalumą, originalumą, sugebėjimą interpretuoti, bendravimą su publiką ir kt. Konkurso finale bus paskelbtas ne tik geriausias atlikėjas ar grupė, bet ir originaliausias pasirodymas, geriausia daina, geriausiais vokalistas ir geriausias instrumentalistas.
Šiais metais vyksiančio konkurso laimėtojams bus suteikta galimybė padirbėti profesionalioje įrašų studijoje.

Prieš tai vykusiuose konkursuose nugalėtojais yra tapę grupės „Saulės kliošas”, „I.R.”, „Caramel members” ir „Bekešo Vilkai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.