Startuoja išskirtinė paroda „Misija Sibiras: sugrįžimas”

Visuomenei šiandien 12 val. galerijoje „Židinys” (Domininkonų g. 15, Vilnius) bus pristatyta paroda „Misija Sibiras: sugrįžimas”.

,,Šią vasarą į Sibirą vyko ekspedicijų į lietuvių trėmimų, masinių žudynių, koncentracijos stovyklų ir įkalinimo vietas dalyviai. Jaunimo atstovai parvežė išskirtinės medžiagos, su kuria dabar siekiama supažindinti visuomenę”, – teigia ekspedicijas organizavusios Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas Miroslavas Monkevičius.

Parodos atidaryme – spaudos konferencijoje dalyvaus projekto „Misija Sibiras” dalyviai, į Sibirą vykęs aktorius Audrius Bružas, Lietuvos Respublikos Ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Vygaudas Ušackas, projekto globėjai, rėmėjai, organizatoriai ir partneriai.

Penktadienį paroda dviems savaitėms iškeliaus į Vilniaus geležinkelio stotį, vėliau ji bus eksponuojama Vilniaus mokyklose, universitetuose ir kolegijose. Spalio – gruodžio mėnesiais paroda bus atidaryta ne tik sostinėje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Utenoje, Marijampolėje, Tauragėje, Plungėje, Kėdainiuose ir Ukmergėje.

Primename, kad Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) šią vasarą surengė tris išskirtines ekspedicijas į lietuvių trėmimų, masinių žudynių, koncentracijos stovyklų ir įkalinimo vietas. Jaunimas tvarkė lietuvių kapines, susitiko su ten gyvenančiomis lietuvių bendruomenėmis, pasakojo jiems apie dabartinę Lietuvą.

Daugiau apie projektą:

www.misijasibiras.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.