Informaciniu švietimo telefonu dažniausiai skambina tėvai

Per penkiasdešimt dienų nemokamu švietimo informacijos telefonu 8 800 10118 sulaukta per 1000 skambučių iš įvairių Lietuvos regionų. Dažniausiai skambindavo susirūpinę tėvai, kurie klausinėjo apie nemokamą maitinimą mokyklose, aprūpinimą mokymosi reikmenimis, mokesčio už pailgintas grupes, studentų stipendijų ar apgyvendinimo klausimais.

Sulaukta per 30 konkrečių skambučių apie mokinius, kurie pamokų metu buvo ne mokykloje. Dažniausia paskambindavo seneliai, kaimynai, kurie prašydavo pasidomėti vaiku, padėti jam sugrįžti į mokyklą.

„Padėkite, vaikas nuo vasario mėnesio nelanko mokyklos, niekur neišeina iš namų. Taip įnikęs į kompiuterį, kad neįmanoma atplėšti”, – pasakoja skambinusioji iš Vilniaus.

„Mergaitė norėtų eiti į mokyklą, bet iš namų jos neišleidžia tėvai,” – pranešė Molėtų rajono gyventoja.

„Vaikas nelanko mokyklos. Jis būna namuose, kai mama išeina į darbą,” – informavo Panevėžio miesto gyventojo skambutis.

Visi pranešimai patenka atsakingiems savivaldybės tarnautojams, kurie informuoja mokyklą, socialinius pedagogus, patys apsilanko vaiko šeimoje.

Švietimo informacijos numeris 8 800 10118 veikia nuo rugpjūčio 28 d. ir veiks iki šio penktadienio, spalio 20 d., darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. Gauti informaciją nemokamu telefono numeriu ir pranešti apie mokyklos nelankančius vaikus galima skambinant iš projekto rėmėjo TEO LT telefono linijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.