Tragedija pakeliui į darbą

Per pastarąsias šešias savaites geležinkelyje aplink Kauną žuvo daugiau žmonių negu per aštuonis šių metų mėnesius

Vos prasidėjus pirmadieniui, Kauno transporto policijai pranešta apie dar vieną jos aptarnaujamoje teritorijoje traukinio mirtinai sužalotą žmogų. Jau penktą per pastarąsias 6 savaites. Nežinomojo lavonas suknežinta galva aptiktas Kauno geležinkelio stoties teritorijoje ties Piliakalnio gatve.

Kada įvyko ši tragedija, tikslinama. Šalia bėgių gulintį žmogaus kūną pastebėjo tarptautinio traukinio Kaliningradas-Gomelis mašinistas. Buvo apie pusę pirmos nakties. Maždaug tokiu laiku apie nelaimėlį pranešta Kauno geležinkelio stoties budėtojui. Tik nustačius žuvusiojo asmenybę, paaiškėjo galimas šios tragedijos laiko intervalas. Artimųjų teigimu, šis vienoje Kauno baldų bendrovėje dirbęs aleksotiškis išėjo sekmadienį į naktinę pamainą apie dešimtą vakaro. Teigiama, kad tai buvo ne pirmas kartas, kai šis 50-metis, kaip įtariama, turėjęs regėjimo sutrikimų, trumpino kelią iki darbovietės geležinkelio bėgiais. Minimą prielaidą dėl žuvusiojo turėtos negalios perša nelaimės vietoje rasti nemažos dioptrijos akiniai.

Jau nustatyta, kad tarp dešimtos vakaro ir pusę pirmos nakties prieš minėto tarptautinio traukinio sąstatą bėgiais, ties kuriais aptiktas lavonas, pravažiavo tik vienas manevrinis šilumvežis. Pastarojo mašinistas vakar dar buvo neapklaustas. Manoma, kad jis greičiausiai tamsiai vilkinčio pėsčiojo net nepastebėjo. Tragedija įvyko nedideliame posūkyje. „Kad mašinistas nepraneštų apie tokią nelaimę – labai jau reta praktika, – taip savo prielaidas grindė ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai. – Bandyti nuslėpti tokį įvykį nėra jokio tikslo – nė vieno traukinio mašinistas dar nėra pripažintas kaltu, atsitikus tokiai tragedijai”.

Velionio asmenybės nustatymas užsitęsė pernakt. Jo drabužiuose buvo rastas darbovietės pažymėjimas, tačiau net nepagalvota, kad vyriškis galėjo žūti, skubėdamas į naktinę pamainą. Policijos duomenų bazėje aptikti net keli panašaus amžiaus vyrai tokiu pačiu vardu ir pavarde. Deja, rastame darbo pažymėjime nebuvo jo savininko asmens kodo. Nenorint trikdyti jų artimųjų iki galo nepatikrinta informacija, laukta ryto: galbūt žuvusiojo kas nors pasiges. To neįvykus (namiškiai manė, kad vyriškis – darbe), ryte pareigūnai nuvyko į velionio pažymėjime minimą bendrovę. Ten sužinota, kad šio pažymėjimo savininkas naktinėje pamainoje nepasirodė. Tokiomis aplinkybėmis velionio artimieji apie tragediją sužinojo tik po pusės paros.

Dar neseniai džiaugęsi, kad žuvusiųjų jų valdose skaičius su kiekvienais metais mažėja, šiandien Kauno transporto policijos komisariato pareigūnai jau sunkiai slepia nerimą. Naktį į pirmadienį įvykusi tragedija – jau devinta šiais metais jų komisariato, aptarnaujančio net 3 apskritis arba beveik ketvirtadalį Lietuvos, teritorijoje. Palyginimui: 2003-iaisiais jų užregistruota net 16, tačiau pernai – tik 8. Tačiau labiausiai nerimą kelia, kad šiemet iki rugsėjo 1-osios šioje teritorijoje tebuvo žuvę 4 žmonės, o vakar – vakarams ir toliau ilgėjant šis skaičius jau siekė 9.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.