Microsoft atveria Windows Vista branduolį saugumo produktų gamintojams

Microsoft priėmė kompromisą su saugumo produktų gamintojais, kurie reikalavo leisti jiems naudotis naujosios Windows Vista operacinės sistemos branduolio galimybėmis, tobulinant savo produktus ir pritaikant juos naujajai operacinei sistemai.

Dėl nesutarimų su Europos sąjunga, Microsoft atliko du saugumo pakeitimus Windows Vista operacinėje sistemoje. Pirma, Microsoft sukurs naują API(Aplikacijų programavimo sąsaja) rinkinį, kuris padės saugumo produktų gamintojams dirbti su sistemos branduoliu. Taip pat Microsoft turės sukurti papildomą API, kuris turės užtikrinti, kad Windows saugumo centras nerodys pavojaus signalų, kai bus įdiegtos nestandartinės saugumo priemonės. Abu reikalavimai buvo iškelti ilgamečių Microsoft partnerių, „Symantec” ir „McAfee” kompanijų.

„Manau tai priimtinas kompromisas”, – teigė John Pescatore, analitikas iš „Gartner” kompanijos. „Saugumo pruduktai yra nauja sritis Microsoft kompanijai. Jie dar tik labai neseniai pradėjo kurti saugumo produktus, aš manau, jog jie nepakankamai įvertino šitą problemą.”

Pažadas pakeisti priėjimą prie Vista branduolio yra reikšmingiausias pakitimas Vista operacinėje sistemoje. Anksčiau Microsoft teigė, jog Vista operacinės sistemos 64 bitų versijoje naudos „PatchGuard” technologiją, kuri uždraus kenksmingo kodo ir pašalinės programinės įrangos vykdymo galimybę branduolio lygyje. Saugumo produktų gamintojai, teigė, jog tokia apsauga užkirs kelią jų produktų darbui, stebinčių sisteminius iškvietimus(angl. system calls). Microsoft teigia, jog branduolys išliks nemodifikuojamas, tačiau naujas API rinkinys leis stebėti branduoliui siunčiamą informaciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.