„Paslaugus” pareigūnas stojo prieš teismą

Buvęs Panevėžio rajono policijos komisaro pavaduotojas kaltinamas tuo, kad neatsispirdavo papirkinėtojų gundymams

Pasvalio rajono apylinkės teismas vakar pradėjo nagrinėti prieš metus sulaikyto Panevėžio rajono policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininko Deimanto Simanavičiaus, tuomet ėjusio ir komisariato viršininko pavaduotojo pareigas, bylą. Be jo, prieš teismą stojo dar dešimt kaltinamųjų, du iš jų – policijos pareigūnai.

Sulaikė prieš metus

Dėl įtarimų kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu tarnyba Simanavičius buvo sulaikytas pernai spalio 24-ąją. Kratas jo darbovietėje ir namie darę Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai išsivedė Simanavičių iš Panevėžio rajono policijos komisariato pastato surakintomis rankomis.

Netrukus buvo sulaikytas ir Panevėžio rajone, Bernatoniuose, įsikūrusio žirgyno ir sporto klubo „Pasaga” savininkas, žirginio sporto treneris Antanas Buganauskas. Jis kaltinamas tarpininkavęs Simanavičiui imant kyšius.

Paslauga už butelį

Per aštuonis bylos tyrimo mėnesius iš viso nustatyta 11 kaltinamųjų. Pats Simanavičius kaltinamas net dėl dvylikos nusikalstamų veikų. Teigiama, kad jis sulaikytiems neblaiviems vairuotojams skirdavo mažesnes, nei numato įstatymai, baudas. Kaltinamojoje išvadoje tvirtinama, jog už tokią „paslaugą” Simanavičius imdavęs iš pažeidėjų vidutiniškai po 400-600 litų. Tačiau būta atvejų, kai pareigūnui esą pakakdavo ir butelio.

Simanavičius dar kaltinamas tuo, kad versdavo savo pavaldinius paleisti nenubaustus Kelių eismo taisyklių pažeidėjus, liepdavo nefiksuoti jų padarytų nusižengimų. Nustatyta, jog buvęs aukštas policijos pareigūnas už suteiktas paslaugas ėmė kyšius ir iš kolegų policininkų.

Prieš teismą stoję dar du pareigūnai kaltinami papirkinėjimu. Tai – Panevėžio miesto ir rajono pataisos inspekcijos vyresnysis inspektorius Valentas Kalpakovas bei Panevėžio rajono policijos komisariato viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus patrulis Albertas Tolušis. Pastarasis kaltinamas davęs Simanavičiui butelį už tai, kad šiam tarpininkaujant būtų pervestas dirbti iš Panevėžio miesto į Panevėžio rajono policijos komisariatą. Kalpakovas taip pat kaltinamas buteliu papirkęs Simanavičių, kad jis padėtų vienam vyriškiui gauti leidimą vairuoti specialią transporto priemonę.

Ne kartą skatintas

Kiti prieš teismą stoję asmenys – Panevėžio rajono gyventojai, pažeidę Kelių eismo taisykles. Visi jie kaltinami papirkę Simanavičių ir dėl to gavę mažesnes bausmes.

Inžinieriaus diplomą turintis 43 metų Simanavičius Panevėžio rajono policijoje išdirbo 10 metų, policijos sistemoje – 18 metų. Per tarnybos laiką pareigūnas pelnė daugiau kaip 30 paskatinimų ir vos kelias nuobaudas. Sulaikytas Simanavičius areštinėje praleido palyginti nedaug laiko, teismas leido jam dirbti Panevėžio miesto savivaldybės įmonėje „Panevėžio gatvės”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.