A. Bumblauskas: Elžbieta II – Gedimino palikuonė

LTV2 laidos „Amžių šešėliuose” autorius ir vedėjas profesorius Alfredas Bumblauskas savaitgalį padarė istorinį atradimą. Įrašęs naujausią „Amžių šešėlių” laidą, skirtą Britanijos monarchijai, jis negalėjo nurimti ir ėmė ieškoti britų monarchijos sąsajų su Lietuvos Didžiąja kunigaikštyste. Nerimti, pasirodo, buvo dėl ko: dabartinė Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II – gediminaitė!

„Elžbieta II yra kunigaikščio Gedimino 20-os kartos palikuonė, arba Kazimiero Jogailaičio, kurio duktė Sofija nutekėjo į Hoenzollernų dinastiją, 17-os kartos palikuonė”, – teigia vienas garsiausių Lietuvos istorikų.

Mintį, kad tarp Elžbietos II ir Lietuvos kunigaikščių gali būti sąsajų, prof. Bumblauskui iškėlė laidoje dalyvavęs britų istorikas Stephenas Rowellas. Iki šiol Europos monarchų ryšiai su Lietuva nebuvo tyrinėti.

Plačiau apie ryšius tarp Anglijos ir Lietuvos valdovų Alfredas Bumblauskas papasakos antradienį tiesioginės transliacijos iš renginių, kuriuose dalyvauja Vilniuje viešinti Jungtinės karalystės monarchė, metu per Lietuvos televiziją. Specialios transliacijos pradžia – 10 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.