„Senųjų amatų atgaivinimo” renginiuose – pažintis su vitražo menu

Trečiadienį, spalio 18 dieną, 17.30 val. Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūroje (VSAA, Stiklių g. 4) vyks paskaita „Vitražo aukso amžius”. Dailininkė-vitražistė Eglė Rakauskaitė pasakos apie vitražo atsiradimą, klestėjimą sakraliniame mene ir pritaikymą pastatų interjere. Ši paskaita – VSAA įgyvendinamo projekto „Senųjų amatų atgaivinimas” renginys.

Projektas „Senųjų amatų atgaivinimas” įgyvendinamas rugpjūčio–spalio mėnesiais. Jame kviečiami dalyvauti visi besidomintys senųjų amatų tradicijomis. Šį mėnesį dar vyks keramikos ir medžio drožybos praktikos darbai.

Su senaisiais amatais projekto dalyvius supažindina istorikų, archeologų, menininkų paskaitos. Galerijose-dirbtuvėse, dalyvaujančiose Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programoje, vyksta susitikimai su profesionaliais menininkais ir senųjų amatų meistrais, demonstruojami gamybos procesai, supažindinama su senaisiais amatininkų darbo įrankiais. Praktinių užsiėmimų metu mokoma senovinių amatų – keramikos, vitražo, tekstilės, kalvystės, juvelyrikos, medžio drožybos paslapčių. Dalyvaudami tokiuose užsiėmimuose vilniečiai jau mokėsi archainiais būdais velti vilną, susipažino su juvelyrikos kūrimu, pasigamino sidabro ir emalio papuošalų. Juodosios keramikos centre, Vilniaus puodžių ceche projekto dalyviai sužinojo apie juodąją, raugo, glazūruotąją keramiką.

Iki šiol vykę užsiėmimai sulaukė didelio susidomėjimo ir atskleidė žmonių norą pažinti savo istorinę praeitį, atgaivinti senąsias amatų tradicijas. Tikimasi, kad šis projektas taip pat atkreips vilniečių dėmesį į natūralias medžiagas, tradicijas, meistrystę ir tradicijų perėmimą iš kartos į kartą.

Projektą „Senųjų amatų atgaivinimas” finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.