Rūkalių nepaisys

Rūkantys moksleiviai – nesutramdomi.

Uostamiesčio mokytojai nebežino, kaip kovoti su mokyklos teritorijoje ir už jos ribų rūkančiais moksleiviais, o jie savo protestais bando įrodyti, kad nori tam skirtų patalpų. Pedagogai su rūkymo kambariais sutikti nežada.

Žemina mokytojus

Kiekvienoje mokykloje yra nustatytos savos taisyklės, turinčios padėti kovoti su rūkaliais.

Klaipėdos „Žemynos” vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja pasakojo, kad išeinantieji ir ateinantieji mokiniai prie durų yra tikrinami.

Taip pat yra sudarytas specialus budinčiųjų mokytojų grafikas, kurie per pertraukas apžiūri, ar mokyklos teritorijoje nerūksta dūmas. Dažnai tenka budėti ir už mokyklos ribų.

„Negalėdami rūkyti mokyklos teritorijoje, mokiniai eina į daugiabučių namų kiemus, o gyventojai viską filmuoja ir neša įrašus į savivaldybę”, – sakė pedagogė.

Direktoriaus pavaduotojos nuomone, moksleivių vaikymas iš kiemų žemina mokytoją, o be to, tai į jo pareigas neįeina.

Kambarėlių nebus

Su panašiomis problemomis susiduria ir kitos mokymo įstaigos.

Prano Mašioto vidurinės mokyklos direktorė Janina Grigienė sakė, kad rūkančiu jaunimu turėtų rūpintis ne tik pedagogai, bet ir tėvai, miesto valdžia, valstybė.

Dėl rūkomųjų kambarių įsteigimo, kurie jau dešimtmetį rengiami kitų šalių mokyklose, direktorė kol kas nedrįso spėlioti.

„Įstaigoje mokosi skirtingo amžiaus vaikai. Dvyliktokams, sulaukusiems pilnametystės, rūkyti lyg ir galima, tačiau aplinkui bėgioja ir pradinukai”, – aiškino rūkomojo kambario problematiką J.Grigienė.

Direktorė džiaugėsi, kad nors kitų miestų valdžia imasi darbų.

Panevėžyje buvo nuspręsta viešosiose vietose pastatyti ženklus, informuojančius, kad rūkyti yra draudžiama. Šiais ženklais domėjosi ir pedagogai.

Rūkyti galima, pirkti – ne

Klaipėdos miesto VPK Viešosios tvarkos tarnybos nepilnamečių reikalų poskyrio viršininkės Violetos Lideikytės žiniomis, uostamiestis Panevėžio pavyzdžiu sekti nežada.

„Savivaldybėje yra ruošiamos naujos nepilnamečių veiklos apribojimo taisyklės, tačiau kol kas niekas nėra patvirtinta”, – sakė ji.

Pagal dabartines taisykles traukti dūmo negalima 50 metrų spinduliu mokyklos teritorijoje. O už neleistinus veiksmus mokytojai gali nebent paskųsti tėvams.

Viešojoje vietoje rūkantys paaugliai taip pat negali būti nubausti. „Įstatymas draudžia tik pirkti tabako gaminius, o policija gali imtis veiksmų tik tuo atveju, jeigu rūkaliai mėto nuorūkas, teršia aplinką”, – aiškino V.Lideikytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.