Įsigyti ar parduoti nekilnojamąjį turtą galima ir lengviau

Norint įsigyti ar parduoti nekilnojamąjį turtą – būstą, žemę, patalpas, reikia paaukoti gana nemažai laiko ir pastangų. Lengviau ir greičiau tai padaryti padės naujai startavęs interneto portalas (). Visai neseniai sukurtame projekte dalyvauja apie 100 nekilnojamojo turto agentūrų. Šis projektas išsiskiria tuo, kad jame susijungė ne tik stambiosios nekilnojamojo turto agentūros, bet ir smulkiosios bei vidutinio dydžio įmonės.

„Lietuvos NT agentūroms atsirado poreikis susivienyti pagal tam tikrus principus. Pirmiausia, informaciniais ir tarpusavio susitarimo principais. NT agentūrų teikiamų paslaugų kokybės užtikrinimas tapo vienu iš poreikių, paskatinusių pradėti šį projektą, – sakė projekto iniciatorius ir vadovas Aurimas Jukna. – Panašūs projektai yra įgyvendinami užsienyje, Europos sąjungos šalyse. Juos vykdančios įmonės sudaro stambius junginius NT rinkoje. Tokie projektai yra skirti aptarnauti ne tik juridinius asmenis. Svarbiausia, kad jų paslaugomis gali naudotis ir galutinis vartotojas – fizinis asmuo”.

Pasak Aurimo Juknos, vienas iš pagrindinių interneto portalo tikslų – suteikti vartotojui galimybę greitai ir patikimai įsigyti ar parduoti nekilnojamojo turto objektus. „Lietuvoje iki šiol nebuvo interneto portalo, kuris apjungtų smulkias, vidutines ir stambias nekilnojamojo turto agentūras. Tai padaryti nusprendėme mes. Svetainėje () savo paslaugas siūlo beveik 100 NT agentūrų bei projektų vystytojų”, – pasakojo projekto autorius.

Šio portalo administravimo sistema leidžia NT agentūroms ne tik pristatyti visus savo pasiūlymus internete, bet ir bendradarbiauti su kitomis šioje srityje įmonėmis, dirbančiomis visoje Lietuvoje. Jo lankytojų dėmesiui siūlomi įvairūs objektai iš dešimties Lietuvos apskričių, kurių kiekviena yra skirtingos pagal savo regionus ir specifiką. Projektas skatina agentūras keistis informacija apie klientus ir parduodamą nekilnojamąjį turtą. Į konkrečią agentūrą besikreipiančiam pirkėjui gali būti pasiūlyti alternatyvūs variantai ir kituose regionuose. Svetainės lankytojams suteikiama galimybė pasirinkti regioną, kuriame jis norėtų įsigyti nekilnojamojo turto. Tai leis jam nepasimesti dideliame kiekyje skelbimų. Jei norimo objekto rasti nepavyko, klientas gali palikti užklausą NT agentūroms. Matydamos žmogaus pageidavimus, jos padės surasti jam konkretų pasiūlymą.

Kita šio portalo ypatybė yra ta, kad jame nebus fizinių asmenų skelbimų. Žmogus, norintis parduoti savo nekilnojamąjį turtą, turės kreiptis į NT agentūrą ir daryti užklausą. Fizinio asmens skelbimas apie parduodamą objektą talpinamas interneto portalo administravimo sistemoje. Apskrityje, kurioje yra siūlomas objektas, dirbančios NT agentūros mato pasiūlymą ir, priklausomai nuo savo veiklos srities –prekyba žeme, patalpomis ar būstu, susisiekia su fiziniu asmeniu bei siūlo savo paslaugas parduodant jo nekilnojamąjį turtą.

Aurimas Jukna teigė, kad šiame projekte dalyvauja tik patikimos agentūros. „NT agentūroms turėjome keletą reikalavimų. Visų pirma, įmonė turi turėti biurą bei tam tikrą objektų skaičių. Taip pat būtina komunikacinė įranga – fiksuotas telefono ryšys, faksas. Be to, agentūroje turi dirbti bent trys pastovūs darbuotojai, kurie galėtų užtikrinti pakankamą ir kokybišką klientų aptarnavimą NT rinkoje”, – sakė pašnekovas.

Pasak projekto autoriaus, NT agentūros noriai dalyvauja šiame projekte, nes šiuo metu nėra panašaus internetinio portalo, kuriame agentūros galėtų dalintis ne tik informacija, bet ir patirtimi. „Jei toks portalas ir yra, tai tik stambiausių NT agentūrų. Mes suteiksime galimybę užmegzti ryšius ir smulkioms bei vidutinėms įmonėms. Mūsų svetainės lankytojams bus siūloma ne tik pasirinkti patikusį skelbimą, bet ir iš arčiau susipažinti su NT agentūromis. Taip bus skatinamas visuomenės pasitikėjimas tokio pobūdžio įmonėmis „, – tvirtino A. Jukna.

Projekto iniciatorius mano, kad ugdyti pasitikėjimą NT agentūromis tarp Lietuvos gyventojų yra labai svarbu. „Kol kas lietuviams suteikiamos puikios sąlygos naudotis NT agentūrų paslaugomis. Jos sutinka pardavinėti objektus pasilikdamos tik 1-5 procentus kainos. Užsienio šalyse reikalaujama apie 10 procentų ir daugiau. Žmonėms atrodo, kad objektas parduodamas be ypatingų pastangų, tačiau jie neįvertina, kad agentūra suranda pirkėją, padeda sutvarkyti juridinius formalumus bei užtikriną saugų pardavimą. Visuomenė dar nemoka vertinti NT agentūros įdėtų pastangų. Manau, kad taip yra dėl informacijos trūkumo, kurį bandysime pašalinti savo interneto portale”, – sakė A. Jukna. Pasak pašnekovo, NT agentūros ne tik saugiai parduoda objektus, bet ir tinkamai pristato savo paslaugas potencialiems pirkėjams per turimus kanalus.

„Stengsimės, kad pasitikėjimas NT agentūromis, ypač dalyvaujančiomis šiame projekte, išaugtų. Interneto portalo lankytojai galės ne tik išsirinkti reikiamą objektą, bet ir susipažinti su kitomis NT agentūrų teikiamomis paslaugomis, pavyzdžiui, teisinėmis, pardavimo, notaro ar net statybos paslaugomis”, – teigė A. Jukna.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.