Parduos vaikų polikliniką

Buvusią vaikų polikliniką Bangų gatvėje pasiūlyta privatizuoti už pradinę keturių milijonų litų kainą.

Miesto savivaldybės Privatizavimo komisijos pirmininkas Vygantas Vareikis sakė, kad poliklinika – 1 373 kvadratinių metrų ploto, dviejų aukštų pastatas. Jo kieme yra statinių, numatytas nuomai žemės sklypas. Buvusios poliklinikos griauti negalės. Turės būti išsaugotas jos fasadas, kiti architektūriniai elementai.

Kadangi pavyko už du milijonus litų parduoti bendrovės „Pempininkų valdos” akcijas, komisija nusprendė dar kartą siūlyti aukcionui bendrovės „Debreceno valda” vertybinius popierius taip pat už du milijonus litų.

Privatizavimo komisija vakar nusprendė kol kas neparduoti dvie-jų ir išbraukti iš privatizuojamų objektų sąrašo tris objektus.

Atsisakyta parduoti Skulptūrų parke esančią kavinę „Metų laikai” K.Donelaičio gatvėje 6B, nes ji yra prestižinėje miesto vietoje.

Pasak komisijos nario Kazio Pauliko, savivaldybė turėtų apsispręsti ir neparduoti objektų, esančių prestižinėse uostamiesčio vietose, kur nekilnojamojo turto kaina ir ateityje augs.

„Kavinė „Metų laikai” po privatizacijos tuoj būtų paversta gyvenamosiomis patalpomis ir aptverta aukštomis tvoromis. Savivaldybei tokius objektus reikėtų nuomoti ir išsaugoti dabartinę paskirtį, o ne siekti vienkartinės naudos per privatizavimą. Antraip atsitiks kaip su „Baltijos” kino teatru ir kitomis senamiesčio griuvenomis”, – tvirtino K.Paulikas.

Vakarykščiame komisijos posėdyje atsisakyta privatizuoti tualetą Liepojos gatvėje 1B.

Anot K.Pauliko, pardavus tualetą prie Vasaros estrados iškiltų daug nesusipratimų, rengiant estrados ir aplink esančios teritorijos detalųjį planą.

Jis pakvietė komisijos narius į Savivaldybės turto komiteto posėdį, kuriame bus svarstomos Vasaros estrados perspektyvos. „Estrados statiniai nyksta, reikia apsispręsti, ką daryti, kol neprasidėjo jų griūtis”, – ragino K.Paulikas.

Savivaldybės turto komitetas pasiūlė išbraukti iš privatizuojamų statinių sąrašo I.Kanto gatvėje 11 patalpas, kur yra miesto Vaikų teisių apsaugos tarnyba.

Anot V.Vareikio, buvo padaryta klaida, todėl savivaldybės įstaigos patalpos atsidūrė parduodamų objektų sąraše.

Kol kas nebus privatizuojamos buvusios parduotuvės „Javinė” 150 kvadratinių metrų ploto patalpos, esančios Turgaus gatvėje 16 ir Aukštojoje gatvėje 14.

Komisijos nariai apsisprendė jas palikti savivaldybės reikalams arba išnuomoti vienai iš partijų, nes joms trūksta patalpų.

„Nesvarbu, kas ten įsikurs – partija – ne partija, bet privalu įrašyti į sąlygas, kad nuomininkas privalo sutvarkyti namo fasadą. Negalima senamiestyje toleruoti aptriušusių pastatų”, – teigė K.Paulikas.

Komisija nusprendė nuomoti buvusios bibliotekos patalpas bendrabutyje Minijos gatvėje 147, nes jų niekas neperka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.