SEB Vilniaus bankas platins obligacijų emisijas, kurių indeksų portfelyje – ir Afrikos įmonių akcijos

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas platins pirmąsias šalyje su akcijomis susietų obligacijų emisijas, kurių indeksų portfelyje bus Afrikos įmonių akcijų. Su besivystančių šalių – Vidurio ir Rytų Europos, Lotynų Amerikos, Afrikos, Kinijos ir Rusijos – įmonių akcijų kainų indeksų portfeliu susietos obligacijos bus platinamos nuo lapkričio 6 iki gruodžio 13 dienos.

„Savo klientams nuolat siekiame pasiūlyti naujų investavimo galimybių, tad šįkart į portfelį įtraukėme ir Afrikos įmonių akcijas. Ši emisija turėtų būti patraukli investuotojams, kurie yra linkę prisiimti nemažą riziką tikėdamiesi gero pelno, tačiau neapsisprendžia, į kokios šalies įmonių akcijas investuoti”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas.

Pasak jo, apskaičiuojant indekso FTSE/JSE Africa Top 40 reikšmę didžiausią įtaką daro vienos stabiliausių Afrikos valstybių, Pietų Afrikos Respublikos, kalnakasybos, naftos ir dujų perdirbimo pramonėse veikiančių įmonių akcijų kainos. Besitęsiantis šios šalies ekonomikos augimas yra didėjančio įmonių produktyvumo ir augančio makroekonominės politikos patikimumo rezultatas.

Vienos obligacijos įsigijimo kaina priklauso nuo pasirinkto pelno ir rizikos santykio ir yra 100, 110 arba 115 litų. Su besivystančių šalių įmonių akcijų kainų indeksais susietų obligacijų tikėtini investavimo koeficientai yra atitinkamai 47, 90 arba 115 procentų. Investavimo koeficientas priklauso nuo obligacijos įsigijimo kainos ir rodo, kokia akcijų indeksų portfelio vertės padidėjusi dalis tenka obligacijos turėtojui. Nominalioji obligacijos vertė yra 100 litų. Obligacijų galiojimo trukmė – treji metai.

Obligacijų pelningumas priklausys nuo indeksų CECE Composite, FTSE Latibex Top, FTSE/JSE Africa TOP40 , Hang Seng China Enterprise ir RTX pokyčių. Iš viso šių emisijų indeksų portfelyje yra beveik pusantro šimto pelningiausių bendrovių akcijų iš penkių šalių ir regionų.

Nuo spalio 16 dienos SEB Vilniaus bankas mėnesį platins ir su Didžiojo septyneto šalių (Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Kanados, JAV, Japonijos ir Didžiosios Britanijos) įmonių akcijų kainų indeksų portfeliu susietas obligacijas. Iš viso indeksų portfelį sudaro 2 450 šių šalių biržose kotiruojamų pelningiausių bendrovių akcijos.

SEB Vilniaus bankas yra Lietuvos su akcijomis susietų obligacijų rinkos lyderis ir šių obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 50 su akcijomis susietų obligacijų emisijų, kurių nominalioji vertė 342 mln. litų. Nuo 2003 metų bankas iš viso yra išleidęs 4,88 mlrd. litų nominaliosios vertės obligacijų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2006 m. spalio 12 d. užėmė 61,85 proc. šalies rinkos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.