Teisė rinktis – Jūsų pusėje

Kažin, ar atsirastų žmogus, kuriam nėra tekę eiti į vaistinę pirkti medikamentų. Ne kartą po tokio vizito yra tekę skųstis dėl itin aukštų kainų… „Skatiname žmones, kad jie vaistininkų ir medikų ne prašytų, o domėtųsi ir konsultuotųsi, kas jiems labiausiai tinka ir yra priimtina” – kalbėjo V. Ulevičienė, UAB SKS farmacines informacijos skyriaus vadovė.

Kadangi farmacija daugumai piliečių skamba itin mistiškai ir neįkandamai, atsiduodame į medikų ir farmacininkų rankas. Tačiau „Tu turi teisę rinktis!” Jums pataria pasidomėti – kodėl siūlomas būtent tokio pavadinimo vaistas? Nemažai vaistinėse yra skirtingų gamintojų medikamentų, kurių veiklioji medžiaga ar visa sudėtis yra identiškos, tačiau kainos skirtingos. Kodėl? Ar didesnė kaina reiškia geresnę kokybę?

„Visi vaistinėse esantys vaistai yra kokybiški. Kainų skirtumai priklauso nuo gamintojo. Kadangi egzistuoja etinės (vaistų kūrėjų) bei generinės (gaminančios medikamentus pasibaigus etinių kompanijų patentui) kompanijos, šie skirtumai labai akivaizdūs. Tai reiškia, kad pigesni vaistai gali būti tokie pat kokybiški kaip ir brangesni. Jeigu Jūs esate linkęs pirkti pačių kūrėjų, nors ir brangesnius, medikamentus – Jūsų teisė rinktis! Tiesiog žinokite – yra alternatyvų.” – pasakojo prof. E. Tarasevičius, Lietuvos farmacijos sąjungos vadovas.

Deja, iki šiol nebuvo šaltinių, kur būtų galima pasidomėti šiais skirtumais arba žmonės tiesiog jų nežinojo. „Tu turi teisę rinktis!” nori ne tik suteikti informaciją gyventojams, bet ir parodyti tuos šaltinius, kur galima ją rasti. „Visą informaciją apie vaistus galite rasti www.vaistai.lt. Čia rasite ne reklaminius aprašus, o oficialiai patvirtintas Lietuvoje platinamų medikamentų anotacijas bei kainas.” – pasakojo V. Ulevičienė.

Siekiame, kad kiekvienas žmogus, kuriam tenka pirkti medikamentų, atėjęs į vaistinę pats išsiaiškintų – kas jam, kaip vartotojui ir kaip pirkėjui, palankiausia ir naudingiausia. „Ne už jus turi rinktis, o Jūs patys turite teisę pasirinkti ir gauti sąžiningą farmacinį aprūpinimą!” – ragino prof. E. Tarasevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.