Iš Danės keltai dar nesitrauks

Miesto savivaldybė suinteresuota, kad iš senosios perkėlos keltai kuo greičiau išsidangintų į naują vietą Pietų rage, prie 27-osios krantinės.

Tik keltams palikus Danės upę, bus galima pradėti krantinių rekonstrukciją. Sprendimui keleivius į Smiltynę kelti nuo Pietų rago neprieštarauja ir Smiltynės perkėlos bendrovė.

Tačiau jos direktorius Algirdas Žukauskas teigė, kad nuo plikos krantinės, kurią įsipareigojo įrengti Klaipėdos jūrų uosto direkcija, keltai žmonių nekels. Naujoje vietoje turi būti įrengtos šešios bilietų kasos, keleivių laukimo salė, patalpos, kuriose atėję į darbą keltus aptarnaujantys žmonės galėtų persirengti, nusiprausti.

Senojoje perkėloje visa tai bendrovė turi.

Atsakomybės įrengti keltų krantinę nesikrato ir Uosto direkcija. Tačiau, anot Uosto direkcijos vadovo Sigito Dobilinsko, krantinę įruošti viena, o statiniai ant kranto – nebe jo galvos skausmas.

Statyti specialių bilietų kasų bei patalpų su dušais nesiruošia ir parodžiusi iniciatyvą keltus švartuoti šalia Kruizinių laivų terminalo „Klaipėdos laivų remonto” įmonė.

Galbūt šių darbų imtųsi greta Danės, netoli Kruizinių laivų terminalo, tris objektus rekonstruojanti „Eikos” bendrovė. Su jos vadovais tartis dar tik žadama.

Meras Rimantas Taraškevičius tikisi, kad šie klausimai artimiausiu metu bus išspręsti, o kitų metų antroje pusėje keleiviai į Smiltynę kelsis jau nuo Pietų rago.

Smiltynės perkėlos direktorius A.Žukauskas – atsargesnis. Jis mano, kad dar ir kitą vasarą keleivius teks per marias kelti iš senosios prieplaukos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.