TEO komandos žaidimą tenka lipdyti iš naujo

Daugkartinių Lietuvos čempionių komandą papildė keturios naujos krepšininkės iš užsienio

Vilniaus TEO moterų krepšinio komanda naująjį sezoną pradės truputį pasikeitusios sudėties. Maždaug iki gruodžio vidurio Lietuvos čempionės turės verstis be savo lyderės ir rezultatyviausios praėjusio sezono Eurolygos žaidėjos Keitės Daglas.

Šiuo metu TEO ekipoje treniruojasi keturios legionierės iš JAV, Baltarusijos ir Airijos.

Įsigijo dvi aukštaūges

„Naujokės be problemų įsiliejo į kolektyvą. Svarbiausia, kad jos moka žaisti krepšinį, – džiaugėsi TEO komandos strategas Algirdas Paulauskas. – Bet šį sezoną žaidimą lipdome iš naujo, todėl kol kas sunku. Daug kas priklausys nuo komandinio žaidimo, kaip pavyks susižaisti tarpusavyje”.

„Komandai reikėjo stiprių legionierių. Jau ne kartą įsitikinome, kad iki Eurolygos atkrintamųjų varžybų galime verstis ir be jų, tačiau lemiamose kovose mūsų silpnoji vieta būdavo kova po krepšiu. Mums būtinai reikėjo stipraus „centro”, kad galėtų grumtis po krepšiu. Manome, kad Eboni Hofman galės tai daryti”, – apie naująją 24 metų 188 cm ūgio vidurio puolėją kalbėjo TEO klubo generalinis direktorius Arvydas Tamašauskas.

Apie juodaodę E.Hofman labai gerai atsiliepė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė – jos kartu yra žaidusios „Indiana Fever” ekipoje. Amerikietė yra šio WNBA klubo starto penketo žaidėja. Praėjusiais metais ji rungtyniavo Italijoje, Sicilijos komandoje.

„Indiana Fever” komandoje E.Hofman vidutiniškai žaisdavo po 25 minutes, pelnydavo po 6,4 taško ir atkovodavo po 5,7 kamuolio.

Amerikietei gerą draugiją turėtų sudaryti ir 23 metų 196 cm ūgio baltarusė Jelena Levčenka. „Charlotte Sting” vidurio puolėja labai sėkmingai žaidė ikisezoninėse WNBA rungtynėse, tačiau jos karjerą dviem mėnesiams buvo nutraukusi menisko trauma. WNBA čempionate ji spėjo sužaisti tik 4 rungtynes.

Įžaidėjai pranašauja žvaigždės karjerą

Į K.Daglas vietą atvyko 2005 metų WNBA čempionė ir šių metų vicečempionė Kristin Heini. 23 metų 175 cm ūgio įžaidėja šį pavasarį buvo kviečiama į JAV nacionalinę rinktinę ir dalyvavo ture po Europą.

„Sacramento Monarchs” komandoje ji vidutiniškai žaisdavo po 14 minučių, pelnydavo po 4,1 taško ir atlikdavo po du rezultatyvius perdavimus.

WNBA naujokių atrankoje 2005 metais jai teko devintasis šaukimas. K.Heini didžiausių asmeninių įvertinimų kol kas sulaukė Mičigano universitete, kur buvo komandos žvaigždė.

„Manau, ši žaidėja greitai taps ir WNBA žvaigžde. Kol kas ji negalėjo daug pasireikšti, bet kai tik atsiras šansas, ji juo pasinaudos”, – kalbėjo A.Paulauskas. Pasak jo, K.Heini yra pajėgesnė už dvejus metus Vilniuje žaidusią Dženifer Derevjanik.

Į peržiūrą šiuo metu yra atvykusi dar viena įžaidėja iš Airijos Nim Dvair. 24 metų 170 cm ūgio gynėja yra baigusi Monmauto universitetą.

„Su amerikiete sutartį pasirašėme iki Naujųjų metų, kol grįš Keitė Daglas. Eurolygoje galėsime registruoti tik dvi amerikietes, todėl vietoje K.Heini galbūt tiks Nim Dvair, kurios galimybes dabar bandome išsiaiškinti”, – sakė A.Paulauskas.

K.Daglas sugrįš tik gruodį

K.Daglas praėjusią savaitę buvo atlikta pėdos operacija. Manoma, kad reabilitacija užtruks mažiausiai šešias savaites.

„Iškart po WNBA čempionato operuoti pėdos nebuvo galima, nes buvo leidžiami tam tikri vaistai. Be to, JAV medikai nesutarė, ar operacija žaidėjai yra būtina. Keitė sakė, kad operacijos metu paaiškėjo, jog operuoti pėdą buvo būtina”, – pasakojo A.Tamašauskas.

Amerikietės trauma – šansas Aušrai Bimbaitei.

„Labai laukiame, kad Aušra tartų savo žodį. Jeigu ji žais taip, kaip pasaulio čempionate, viskas bus gerai. Iki šiol jai labiausiai trūko pasitikėjimo. Aišku, pakeisti Keitę Daglas jai nebus lengva, bet krepšininkė atsiradusį šansą turėtų pasistengti išnaudoti”, – sakė A.Tamašauskas.

A.Paulauskas mano, kad „trečiojo numerio” pozicija, kol K.Daglas gydysis traumą, kels daugiausia rūpesčių: „Taip, leisime žaisti Aušrą Bimbaitę, bet ji daugiau atakuojanti gynėja, be to, jos nebus kam pakeisti. Galbūt bandysime kai kada lengvojo krašto pozicijoje Eglę Šulčiūtę ar net Sandrą Valužytę”.

Šiandien TEO komanda išskrenda į Čekiją, kur sužais dvejas draugiškas rungtynes su Eurolygos čempionėmis Brno „Gambrinus” krepšininkėmis.

Spalio 15 dieną vilnietės pradės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) atvirojo čempionato kovas, o lapkričio 1-ąją žais pirmąsias Eurolygos rungtynes su Maskvos srities „Spartak” ekipa.

Nauju pavadinimu TEO sezoną pradedanti komanda gins LMKL ir Baltijos lygos čempionių vardus ir trečiąjį kartą iš eilės sieks patekti į Eurolygos finalo ketverto turnyrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.