Pamišimas – dėl septynetų

Tuoktis besiruošiantys klaipėdiečiai pamišo dėl mistinės datos, kurioje – trys septynetai.

Norintieji žiedus sumainyti būtent 2007 metų 7 mėnesio 7 dieną jau užėmė beveik visą tos dienos Metrikacijos skyriaus grafiką, aplink uostamiestį esančias kaimo sodybas, uoliai varsto grožio salonų duris, užsirašydami pas kirpėją beveik metus į priekį.

Sutuoks 30 porų

Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė „Klaipėdai” sakė, jog kitų metų liepos 7 dienai jau priimta 20 porų prašymų sutuokti. Iš viso per dieną sutuokiama iki 30 porų.

Pradžioje darbuotojai sakė nesupratę, kodėl tiek norinčiųjų tuoktis būtent tądien. Tačiau mistines šios dienos savybes išdavė patys jaunavedžiai – datoje net trys septynetai.

Viena pora apsidžiaugė dar labiau, nes kitąmet liepą kaip tik bus ir septyneri metai, kai jie draugauja.

G.Misevičienė sakė, jog jaunavedžiai tikisi, kad toks skaičių sutapimas atneš jiems laimę.

Vasara ir ypač liepos mėnuo mėgstamas jaunavedžių. Tačiau kitos datos kol kas nėra tokios populiarios kaip minėtoji. Toliausiai į priekį pora savo vestuves suplanavo rugpjūčio 25 dieną. Tai paskutinis kitų metų vasaros šeštadienis.

Užsirašė ir šukuotis

Metrikacijos skyriaus vedėja tikino, jog įstatymai numato, kad sutuokti negalima greičiau nei per mėnesį nuo prašymų padavimo dienos.

Tačiau nedraudžia vestuvių datą paskirti kad ir po metų.

Kai kurie uostamiesčio grožio salonai tikino darbų metams į priekį neplanuojantys. Nei „Aidos studija”, nei „Viva” kitų metų liepai užsakymų dar nepriima.

Vis dėlto J.Janonio gatvėje esančiame salone „Surask save” kitų metų liepos 7 dienai šukuotis jau užsirašė 3, makiažui – 4 klientės.

Salono darbuotojos teigė dar niekada su tokiu išankstiniu užsakymu nesusidūrusios.

Vestuvių planuotojai taip pat turi gerokai pasivarginti, nes daugelis uostamiestyje ir aplink jį esančių vienkiemių bei kaimo sodybų kitų metų liepos 7 dienai jau užsakyti.

Vakar administratorė patvirtino, kad užsakyta Giruliuose esančio viešbučio „Pajūris” salė.

Astrologai abejoja

Klaipėdietė astrologė Violeta Liaugminienė mano, jog kiekvienas numerologas pasakytų, kad trys supuolę septynetai turi prasmę.

Tačiau astrologė tuoktis tą dieną nerekomenduoja. Astrologijoje skaičius „7” asocijuojasi su Saturnu – kantrybės, išminties planeta, kuri moko atlaikyti gyvenimo išbandymus.

Astrologė Angelina Zalatorienė savo knygose teigia, kad skaičius „7” yra pasaulinis ir absoliutus laiko ritmų skaičius. Jis – magiškos galybės, žinių ir paslapčių simbolis.

Savaitėje – septynios dienos. Mėnulio fazės trunka septynias dienas, yra septynios didžiosios planetos, septynios žvaigždės Didžiuosiuose ir Mažuosiuose Grįžulo ratuose, septynerių metų ritmai žmogaus gyvenime, netgi – septyni sakramentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.