„Bohema” sulaukė netikėto anšlago

Rugsėjo pabaigoje Giacomo Puccini operą „Bohema” repetuoti pradėjusi režisierės Dalios Ibelhauptaitės, dirigento Gintaro Rinkevičiaus ir kostiumų kūrėjo Juozo Statkevičiaus suburta jaunųjų Lietuvos operos atlikėjų komanda sulaukė ypatingo Lietuvos muzikos mėgėjų dėmesio. Nors operos premjera įvyks tik spalio 25-ąją, bilietų į šį rudenį suplanuotus spektaklius jau nebeliko, todėl skelbiamas papildomas spektaklis, kuris įvyks lapkričio 5-ąją.

„Dabar tikrai žinome, kad norinčių vienoje scenoje išvysti šiuos nuostabius jaunus dainininkus Lietuvoje – gerokai daugiau, nei manėm. Džiugu, kad Lietuvos publika domisi jaunaisiais talentais – jie išties to verti”, – sakė operą režisuojanti D. Ibelhauptaitė.

Pagrindinius vaidmenis prieš 110 metų sukurtame, tačiau kaskart naują veidą atrandančiame kūrinyje atliks Edgaras Montvidas, savo partiją rengęs karališkajame operos teatre „Covent garden” Londone, neseniai iš gastrolių JAV grįžusi Joana Gedmintaitė, Maskvos didžiajame teatre dainuojantis Dainius Stumbras ir laiko „Bohemos” vaidmenų repeticijoms nepagailėję Asmik Grigorian, Laimonas Pautienius, Egidijus Dauskurdis, Sandra Janušaitė, Arūnas Malikėnas.

Tai ketvirtas bendras D. Ibelhauptaitės, G. Rinkevičiaus ir J. Statkevičiaus projektas Lietuvoje. Scenografiją kuria dailininkas iš Anglijos Dick Bird, o apšvietimu rūpinsis Lietuvos publikai iš „Madam Butterfly” ir „Kaukių baliaus” pastatymų jau pažįstamas britų menininkas Peter Mumford.

Beveik visas operai pastatyti reikalingas lėšas skyrė privatūs mecenatai – jaunoji lietuvių verslininkų karta.

Bilietai į papildomą „Bohemos” spektaklį platinami per „bilietai.lt” sistemą ir Vilniaus kongresų rūmų kasoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.