„flyLAL“ stiprina apsaugą nuo terorizmo

Su prekės ženklu „flyLAL” veikiančios didžiausios Lietuvos aviakompanijos „Lietuvos avialinijos” įgulas spalį Vilniuje pirmą kartą instruktavo Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” specialistai.

„flyLAL” nuolat apmoko savo skrydžių įgulas, kaip elgtis orlaivio užgrobimo ar bandymo užgrobti atvejais, tačiau šį kartą pirmąsyk į pagalbą pasitelkti specialistai, turintys didelę patirtį kovoje su terorizmu”, – sakė aviakompanijos generalinis direktorius Arūnas Griškėnas.

Pasak jo, terorizmo grėsmė pasaulyje ne tik nemažėja, bet ir įgauna vis kitokias formas – tai liudija ir neseni įvykiai Londone bei Turkijos orlaivio užgrobimas. „Dedame pačias didžiausias pastangas, jog keliaujantys su mūsų aviakompanija jaustųsi visiškai saugūs”, – teigė A. Griškėnas.

Paskaitų ir pratybų metu įgulos apmokytos, kokių imtis veiksmų, aptikus įtartiną ar sprogstamąjį užtaisą orlaivyje taip pat supažindintos su psichologiniais veiksniais bei galimais derybų su užgrobėjais vedimo būdais.

Pasak „flyLAL” atstovų, tikimasi, jog panašius mokymus „Aro” pareigūnai rengs ir ateityje.
„Pasauliniai tyrimai rodo, kad keleivis, rinkdamasis vežėją, paiso ne tik kelionės kainos, bet ypatingą dėmesį skiria, koks yra skrydžių saugos ir saugumo lygis”, – „flyLAL” vadovas.

Specialius mokymus aviakompanijos įguloms vedė „Aro” vadas, vyriausiasis komisaras Viktoras Grabauskas, taip pat sprogmenų nukenksminimo, derybų dėl įkaitų išlaisvinimo ir kiti specialistai turintys didelę patirtį kovoje su terorizmu. Įgulų apmokymai vyko „flyLAL” mokymo centre.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.