Plungės transformatorinės modernizavimui VST skyrė per 6 mln. litų

Akcinė bendrovė „VST” aktyviai investuoja į elektros tinklą visoje bendrovės aptarnaujamoje Vakarų Lietuvos teritorijoje. Spalio mėnesį baigta Plungės transformatorių pastotės rekonstrukcija. Jos modernizavimui bendrovė skyrė per 6 mln. litų. Iš viso per 8 šių metų mėnesius vien į Klaipėdos regiono elektros tinklų modernizavimą bendrovė investavo beveik 30 mln. litų.

Dar 1961 m. statytoje Plungės transformatorių pastotėje elektros energija skirstoma mieste bei rajone veikiančioms pramonės, komercijos įmonėms, biudžetinėms organizacijoms, prekybos tinklams. Plungės transformatorių pastotė elektra aprūpina ne tik Plungės miestą, bet ir dalį rajono: elektra iš šios pastotės atiteka ir į aplinkinius miestelius – Kantaučius, Milašaičius, Vieštovėnus, Šateikius.

Akcinės bendrovės „VST” Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys teigia, kad šios investicijos nauda bus juntama keletą dešimtmečių į priekį. „Atlikdami modernizavimo darbus transformatorinėse toliaregiškai žiūrime į elektros tiekimo kokybės užtikrinimą, todėl diegiame pačias naujausias technologijas, kurios leis užtikrinti elektros tiekimo patikimumą keletą dešimtmečių”, – sako Rytis Borkys.

Atlikus vienerius metus trukusius transformatorinės modernizavimo darbus, čia sumontuoti du patikimi galios transformatoriai, ekologiškai švarūs, pavojaus aplinkiniams nekeliantys įrenginiai. Šioje pastotėje sumontuoti lietaus nuotekų ir alyvos surinkimo įrenginiai, neleidžiantys pakliūti teršalams į dirvožemį ir miesto kanalizacijos tinklus.

„Plungės transformatorių pastotė įjungta į modernią dispečerinio valdymo sistemą „SCADA”, kurios pagalba, įvykus net menkiausiam sutrikimui, bus dar operatyviau reaguojama ir į įvykio vietą nedelsiant išsiunčiama gedimų likvidavimo brigada”, – rekonstrukcijos privalumus dėstė „VST” Elektros tinklo tarnybos direktorius.

Akcinė bendrovė „VST” skirsto ir tiekia elektros energiją Vakarų Lietuvai. Elektros energija bendrovė aprūpina 673 tūkst. klientų. Tiekiamos energijos kokybei bei patikimumui, eksploatuojamiems skirstomiesiems tinklams prižiūrėti skiriamos pagrindinės bendrovės investicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.