Keturioms plėšikėms – skirtingi nuosprendžiai

Klaipėdos apygardos teisme apeliacine tvarka išnagrinėta byla, kurioje keturios merginos kaltintos vagystėmis, sukčiavimu ir plėšimais.

Gruodį 18-ąjį gimtadienį švęsianti Sandra P. už vagystę ir plėšimą, pridėjus anksčiau neatliktą bausmę, nepilnamečių pataisos namuose praleis 2 metus. 16-metei Erikai T. paskirta auklėjamojo poveikio priemonė – įspėjimas. 18-metė Ruslana J. turės nemokamai atidirbti 50 valandų sveikatos priežiūros ar globos įstaigose, o 15-metė Kristina G. – 60 valandų.

2004 metų rugsėjo 27-ąją Sandra P. ir Erika T. iš Jurgitos G. atėmė mobilųjį telefoną. Telefonas „konfiskuotas” už tai, kad auka neva sumušė Sandros P. draugę.

Sandra P., Erika T. ir Kristina G. pernai birželio 21-ąją Alksnynės gatvėje Gretos M. pareikalavo atiduoti mobilųjį telefoną. Šiai pasipriešinus Sandra P. pagrasino, jog Greta M. bus išvežta į mišką ir pakabinta už kojų. Išsigandusi auka atidavė 400 litų vertės mobilųjį telefoną.

Po mėnesio, liepos 16-ąją, Taikos prospekte, prie parduotuvės „Skibalė”, Sandra P. ir Ruslana J. apgaulės būdu pasisavino Lauros B. mobilųjį telefoną, vertinamą 800 litų.

Pirmą kartą į teismo suolą sėdusi Ruslana J. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendį apskundė, nes manė esanti nuteista pernelyg griežtai. Ji tvirtino nusikaltusi būdama nepilnametė, be to, nukentėjusiajai atlyginusi padarytą žalą.

Anot kaltinamosios, nusikaltimų dalyve ji tapusi dėl trumpalaikės draugystės su per mažai pažįstamomis merginomis. Ruslana J. prašė ją išteisinti, nes planuoja mokytis aukštojoje mokykloje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.