“Hansabankas” įdiegė pirmąjį pinigus priimantį bankomatą Lietuvoje

Nuo pirmadienio Vilniaus Justiniškių mikrorajone pradėjo veikti pirmasis Lietuvoje grynuosius pinigus priimantis „Hansabanko” bankomatas.

Naudodamiesi „Hansabanko” kortelėmis, klientai gali ne tik įnešti grynuosius pinigus į savo banko sąskaitą, bet ir atlikti kitas operacijas.

„Grynuosius pinigus priimantis bankomatas leis klientams pasinaudoti dar didesnėmis galimybėmis ir taupys klientų laiką. Pavyzdžiui, nedidelė prekybos įmonė galės visus per dieną už prekes gautus grynuosius pinigus lengvai įnešti į įmonės sąskaitą pasinaudodama šiuo bankomatu. Grynųjų pinigų įnešimo aparatu galės pasinaudoti ir privatūs klientai, gaunantys pajamas grynaisiais pinigais arba dėl kitų priežasčių norintys papildyti savo sąskaitą”, – sakė „Hansabanko” mokėjimo kortelių departamento direktorius Mantas Rimkus.

Naujasis bankomatas priima visų kupiūrų litų banknotus nuo 20 litų iki 200 litų, išleistus nuo 1993 metų.

„Swedbank” grupės bankai Baltijos šalyse yra pirmieji įdiegę grynuosius pinigus priimančius bankomatus savo šalyse. Estijoje tokie bankomatai naudojami jau nuo 2001-ųjų metų, visoje Estijoje jų yra apie 40. Latvijoje pirmasis grynuosius pinigus priimantis bankomatas buvo įdiegtas šiemet rugpjūčio mėnesį ir šiuo metu paslaugas klientams teikia 4 tokie bankomatai.

„Hansabank” grupė priklauso pirmaujančiai finansinei institucijai Baltijos ir Šiaurės šalių regione – „Swedbank”. Ši grupė turi daugiau nei 8,8 mln. privačių ir beveik 441 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje.

„Hansabankui” Lietuvoje priklauso bendrovės „Hansa lizingas”, „Hansa gyvybės draudimas”, „Hansa investicijų valdymas”, „Hansa draudimo brokeris”, „Baltijos autolizingas” ir „Hansa valda”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.