„Boudicca“ – paskutinis sezono laineris

Beveik pusmetį trukęs ilgiausias Klaipėdos uosto istorijoje kruizinės laivybos sezonas pasibaigė labai laiku. Šeštadienį laineriu „Boudicca” atplaukę 780 turistų prieš prasidedant rudeniniam lietui dar spėjo apžiūrėti Lietuvos įžymybes.

Geri orai lydėjo ir kitus kruizinius laivus, kurie šią vasarą atplaukė į Klaipėdos uostą. Tik lainerio „Costa Classica” turistus užklupo liūtis.

Šiemetinis ilgesnis sezonas nepatenkino tik uostininkų bei turizmo kompanijų vilčių. Tikėtasi, kad turistų padaugės ne mažiau kaip ketvirtadaliu.

Tačiau, bankrutavus kelioms stambioms kruizų kompanijoms, į Klaipėdą atplaukė mažiau laivų nei planuota.

Pernai atplaukė per 60 kruizinių laivų, šiais metais – tik 48. Klaipėdoje apsilankė tik 0,5 procento daugiau turistų – 25019 žmonių.

Lainerio „Boudicca” turistai kruizų sezono uždarymo ceremoniją, kurioje dalyvavo miesto bei uosto valdžia, ir šokių ansamblių „Junga” bei „Elkiukai” koncertą stebėjo iš denio. Išlipę į krantą, jie mielai ragavo karštos mėtų arbatos, kuria buvo vaišinami miesto sąskaita, po to išvyko į ekskursijas.

„Pirmus metus dirbame su kompanija „Fred Olsen Cruise Lines”, kurios laivai šią vasarą pirmąkart atplaukė į Klaipėdos uostą. Džiaugiamės, kad ji aukštai įvertino lietuvišką aptarnavimą ir žada kitą sezoną atplaukti dažniau”, – sakė turizmo kompanijos „Klaipėdos Mėja” direktorė Miglė Holliday.

Tarp „Boudicca” keleivių daugiausia amerikiečių, anglų ir kanadiečių, nors buvo ir du pietų afrikiečiai. Ekskursiją po Klaipėdos senamiestį ir Palangą pasirinko 186 žmonės. 108 turistai panoro apžiūrėti kaimiškąją Lietuvą, todėl pasirinko Lapių kaimą. 54 žmonės išvyko į Kuršių neriją, 18 – į Lietuvos jūrų muziejų.

Kiti panoro pasivaikščioti vieni. Jiems labai pravertė suvenyrinė vėliavėlė su senamiesčio žemėlapiu.

Sezono užbaigimo proga kiekvienam keleiviui prie trapo jų dovanojo Klaipėdos turizmo informacijos centro darbuotojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.