Vietoj deklaruotų saldainių muitininkai aptiko tabako gaminių

Savaitgalį (spalio 6d.) Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliosios grupės poskyrio pareigūnai, viename krovinių posto terminale sulaikė 5930 pakelių tabako gaminių, kuriuos buvo ketinama išgabenti į Angliją.

Apie vidurdienį, atliekant tikrinimą viename Panerių krovinių posto terminale muitininkai nustatė, kad į Londoną siunčiamose putų polistirolo plokštėse, buvo paslėptos cigaretės su lietuviškomis banderolėmis. Išviso buvo suskaičiuota 3850 pakelių cigarečių „Marlboro Light „.

Tame pačiame terminale vietoj deklaruotų vaflinių saldainių Mobilios grupės pareigūnai aptiko 41 600 vnt. cigarečių „Marlboro Light ” . Siuntą buvo ketinama išgabenti į Londoną.

Visų sulaikytų tabako gaminių vertė 26 092 litai. Šiuo metu vyksta tyrimas.

Stambų tabako gaminių krovinį, siunčiamą įmonės – „vaiduoklės” vardu, Vilniaus teritorinės muitinės Mobilios grupės poskyrio pareigūnai sulaikė praėjusių metų vasarą. Patikrinę prekių siuntą į Jungtinę Karalystę vietoj medinių žaislų joje aptiko 43 200 vnt. cigarečių „Marlboro” su lietuviškomis banderolėmis. Buvo nustatyta, jog šios siuntos siuntėjas – Lietuvoje neegzistuojanti įmonė.

Sekmadienį (spalio 8d.) Vilniaus oro uosto poste atliekant keleivių bagažo tikrinimą, muitininkams įkliuvo Latvijos pilietis atvykęs iš Meksikos (per Amsterdamą). Pilietis be CITES leidimo gabeno daiktus, kurių gabenimui šis leidimas reikalingas. Muitinės pareigūnai sulaikė 1 porą batų, kurių apatinę dalį dengia gyvačių oda ir 1 apyrankę, kurios išorinę pusę taip pat dengia gyvatės oda. Piliečiui K.C. surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.