Mazgai

Mazgas – svarbi žūklės įrankio dalis. Žinant, kad mazgas dažniausiai yra silpniausia valo vieta, į mazgus reikėtų žiūrėti rimtai. Kas iš to, jei brangus valas laikys dideles apkrovas, bus atsparus trinčiai ir t.t. Blogai surištas ar netinkamas mazgas paliks jus rymoti prie sudužusios geldos, o žuvis kurį laiką plaukios lūpą pasipuošusi auskaru. Neišsemiamos interneto gilumos siūlo keletą patikimų mazgų kabliukų ir kitos rišimo bižuterijos.

Mazgas „Palomar Knot ”

Mazgas „Palomar” – lengvas, greitai surišamas ir pakankamai stiprus daugelyje situacijų žūklėje. Tai bendrosios paskirties mazgas, naudojamas tvirtinant prie pagrindinio valo suktukus, karabinus ar dirbtinius masalus. Dvigubas valo apvyniojimas aplink kabliuko auselę sudaro „apsauginę pagalvėlę”, sustiprinančią mazgą. Idealiai tinka gaudyti pintais valais „SpideWire” (gamintojų rekomendacijos), tačiau gali būti sėkmingai naudojamas ir su kitais pintais valais.

Mazgas „Palomar Knot”

Mazgas „Centauri Knot”

Šis mazgas puikus bet kokio skersmens valui, todėl kad jį rišant gaunama minimali trintis ir nedeformuojamas valas. Idealus mazgas mikromasalams.

Mazgas „Centauri Knot”

Mazgas „Double Loop Clinch Knot”

Tvirtas ir patikimas mazgas. Jo tvirtumas artimas 100% ir priklausomai nuo valo tipo visada daugiau nei 90%.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.