Profesionali dresūra – tik cirke

Klaipėdoje sunku rasti gyvūnų dresūros specialistų.

Mūsų mieste šunis dresuoja tik nelegalūs ir dažnai neprofesionalūs specialistai, o norintiems išmokyti papūgą kalbėti arba katiną klausyti komandų – patariama kreiptis į cirką.

Skelbiasi nelegalai

Nusipirkusieji gyvūną ir norintieji jį padaryti protingą ir išauklėtą veltui ieško pagalbos. Klaipėdoje nėra nė vienos oficialios dresavimo mokyklos.

Anksčiau šunų mokslais rūpindavosi gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras”. Tačiau prieš metus kinologas išėjo iš darbo ir veikla nutrūko.

Uostamiesčio veterinarijos gydyklų darbuotojai pripažino, kad klinikose pavieniai šunų dresuotojai pakabina skelbimus, tačiau jų darbo kokybe labai abejojama.

Pinigų negaili

Savomis jėgomis išmokyti gyvūną atlikti tam tikras komandas įmanoma, tereikia su juo daug bendrauti.

Tačiau norint, kad augintinis klausytų ne tik šeimininko, bet ir kitų žmonių komandos, specialistų konsultacijos būtinos.

Veterinarijos gydytoja Nijolė Jurevičienė aiškino, kad profesionalių kinologų labai trūksta.

Turtingesnieji augintinius patiki kitų miestų specialistams ir nepagaili pusantro tūkstančio litų už mėnesį „šuniškų studijų”.

Papūgos gali loti

Norintys išauklėti ne šunį, o katę, papūgą ar kitą gyvūnėlį, susiduria su dar keblesne situacija. Dresavimo specialistų nėra, apie tai pasakojančių knygų – taip pat.

„Vagos” knygyno vedėja Teresė Černauskienė sakė, kad gyvūnų priežiūros knygose galima rasti tik nedidelių pastraipų apie jų mokymą.

Veterinarijos gydytoja N.Jurevičienė studijuoja gyvūnų psichologiją, todėl gali šiek tiek konsultuoti dresūros klausimais.

Ji atsiminė kuriam laikui klinikoje paliktą papūgą, kuri išmoko kniaukti, imituoti girgždančias duris ir loti.

Trokštantiems savo augintinius padaryti labai protingus, gydytoja patarė rinktis vienintelę išeitį – kreiptis į cirką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.