Sprogimas pasiglemžė darbininko gyvybę

Antradienį ryte Petrašiūnuose įsikūrusioje metalo supirktuvėje, pjaustydamas metalo laužą, kol kas nenustatytomis aplinkybėmis mirtinai susižalojo uždarosios akcinės bendrovės „Kuusakoski” darbininkas. Paaiškėjo, kad tai nebe pirmas nelaimingas atsitikimas šioje metalo gaminių atliekų perdirbimo bendrovėje, tačiau iki šiol mirtį atnešusių incidentų nėra buvę.

Pranešimą apie nelaimę metalo supirktuvės teritorijoje Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato budėtojai gavo antradienį, apie 10 val. Netrukus įvykio vietoje pasirodė policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai. Beje, smarkiai sužalotas vyriškis iškart po incidento dar buvo sąmoningas. Vis dėlto medikų pastangos jį kuo greičiau pristatyti į Kauno medicinos universiteto klinikas tapo bergždžios, mat 43-ejų metų nukentėjusiojo gyvybė užgeso greitosios pagalbos automobilyje.

Panemunės policijos komisariato pareigūnai dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kauniečio darbininko žūties aplinkybes aiškinasi ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Kauno skyriaus darbų saugos inspektoriai.

VDI Kauno skyriaus vyresnysis darbo inspektorius Rimantas Kutra, tiriantis pastarąją nelaimę, vakar „Kauno dienai” patikslino, kad nelaimė įvyko darbininkui ėmus pjaustyti į metalo laužą priduotą stambios transporto priemonės tiltą su ratais. Pastarieji dar buvo su padangomis.

„Nupjovus padangą prilaikančio metalinio žiedo varžtus, įvyko sprogimas, kurio sukelta banga sviedė detalę į darbininką ir smarkiai jį sužalojo, – detaliai apie nelaimę aiškino inspektorius R.Kutra, pripažinęs, kad tikslios tragiškai pasibaigusio sprogimo priežastys paaiškės tik atlikus išsamų tyrimą. – Tai tik pirminė informacija, gauta iš liudytojų, tačiau ją dar būtina nuodugniai patikrinti”. Pasak nelaimės tyrėjų, tik teismo medicinos ekspertams pateikus savas išvadas paaiškės, ar darbininkas buvo blaivus.

Pasak darbų saugos inspektoriaus, tragiško likimo ištiktas vyriškis dirbo su dujine metalo pjaustymo įranga, tačiau pastaroji, pirminiais duomenimis, sprogimo sukelti negalėjo.

Paklaustas, ar Darbų saugos inspekcija užfiksavo įmonėje pažeidimų, galėjusių turėti įtakos tokiai nelaimei, R.Kutra atsakė: „Visų aplinkybių, galinčių sukelti nelaimes, tiesiog neįmanoma numatyti. Tačiau tokios nelaimės be pažeidimų neįvyksta”.

Nors „Kauno dienos” kalbintas Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnas darbų saugos inspektoriaus pareigas eina dar tik ketvirtą mėnesį, tačiau jau per šį laikotarpį bendrovėje „Kuusakoski” dėl nelaimingo atsitikimo jam teko apsilankyti nebe pirmą kartą. R.Kutra prisiminė, kad ne per seniausiai kitas metalo pjaustytojas darbo metu buvo susižalojęs plaštaką.

„Kauno dienai” kreipusis į UAB „Kuusakoski”, niekas iš įmonės Kauno filialo atstovų nesiėmė komentuoti įvykio aplinkybių, tvirtindami, esą negavo įgaliojimų bendrauti su korespondentais, o asmenys, galintys tai daryti, yra labai užsiėmę darbo reikalais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.