Grąžinti skolą žadama pavasarį

Atsiskaitymo su bankrutuojančios įmonės „Ekranas” darbuotojais terminai priklausys nuo to, ar pelningai pavyks parduoti jos turtą.

Pinigus už nepanaudotas atostogas ir išeitines kompensacijas bankrutuojančio „Ekrano” žmonės geriausiu atveju gaus tik pavasarį. Be to, su buvusiais įmonės darbuotojais bus atsiskaitoma tada, kai „Ekranui” už užstatą skolintus pinigus atsiims bankai. Tokia žinia pagarsinta per vakarykštį įmonės kreditorių susirinkimą.

„Ekrano” administratorius Gintaras Gelčys teigė, jog atsiskaitymo su darbuotojais terminai priklausys nuo to, ar pelningai pavyks parduoti bankrutuojančios bendrovės turtą. Jo manymu, anksčiausiai tai bus pradėta daryti kitų metų pradžioje.

Pasak Gelčio, šiuo metu dėl investicijų tariamasi su lenkais ir Korėjos kineskopų gamintojais. Bendrovės administratorius pabrėžė, kad investuotojai turėtų atsinešti ne mažesnį nei 300 mln. litų kapitalą. Pasiteiravus, ką numatoma daryti, jei investuotojai nesusidomės bankrutuojančia Panevėžio įmone, Gelčys svarstė, kad galbūt bus mėginama joje kurti vadinamąjį šiaurės miestelį, kuriame gamyba būtų derinama su prekyba, įsikurtų mechaninės dirbtuvės.

Bendrovės administratorius pabrėžė, jog „Ekrano” turtas sudaro 580 mln. litų, skolos – 322 mln. litų.

Ne visų kreditorių reikalavimai administruojantiesiems „Ekraną” atrodo realūs – iškeltos net 8 bylos, su kreditoriais aiškinamasi dėl skolų pagrįstumo. Gelčys sakė, kad daugiausia ginčijamasi dėl skolų realumo su užsienio bendrovėmis.

Prasidėjus įmonės bankrotui bendra skola darbuotojams siekė 19 mln. litų. Iš garantinio fondo gavus 10,5 mln. litų su žmonėmis atsiskaityta tik iš dalies. Tačiau Gelčys pabrėžė, kad darbuotojams grąžinta didžioji dalis skolos. Šiuo metu „Ekrane” dirba 23 žmonės, prieš paskelbiant bankrotą jų buvo 4075. Įmonės administravimo išlaidos per mėnesį sudaro 337 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.