Dailininkė Sigutė Ach atstovavo Lietuvą taptautiniame kongrese Kinijoje

Rugsėjo 20-24 dienomis Macau provincijoje Kinijoje vyko tarptautinis IBBY (International Board on Books for Young People) kongresas skirtas vaikų literatūrai. Jame dalyvavo ir vaikų literatūros specialistai, vertėjai iš Lietuvos, vaikų knygų dailininkus atstovavo Sigutė Ach. Jos iliustruota Vytauto V. Landsbergio knyga „Arklio Dominyko meilė” buvo pripažinta geriausia ir gražiausia 2004 metų knyga Lietuvoje.

Kasmet tarptautinė IBBY organizacija renka geriausias ir gražiausias knygas įvairiose šalyse, kur yra IBBY sekcijos. IBBY organizacija vienyja nacionalinius skyrius septyniasdešimtyje šalių.

Geriausi rašytojai, iliustratoriai ir vertėjai apdovanojami Hanso Christiano Anderseno medaliais – Nobelio premijomis vaikų literatūros srityje.

IBBY organizacija buvo įkurta 1953 metais Ciuriche, žurnalistės Jellos Lepman inciatyva. Tuo metu pasaulis tik pradėjo atsigauti po Antrojo pasaulinio karo ir pagrindinė IBBY idėja buvo remti ir skatinti tokią vaikų literatūra, kuri suteiktų ateinančioms kartoms geresnį pasaulio suvokimą. IBBY kongresas yra unikali galimybė kartą į dvejus metus susirinkti vaikų rašytojams, iliustratoriams, vertėjams ir visiems kuriems rūpi tikrai gera ir unikali literatūra vaikams.

Tik ketverius metus gyvuojanti leidykla „Nieko rimto” jau ketvirtą kartą pristatoma IBBY apdovanojimams. Be „Arklio Dominyko meilės” , metų knygomis pripažintos „Šuo Ambrozijus, katinėlis Purkius ir angelo kelionė namo”, (autorė ir dailininkė Sigutė Ach), „Trumpos istorijos” (autorius ir dailininkas Kęstutis Kasparavičius) ir Hanso Christiano Anderseno „Coliukė”, (dailininkas Kęstutis Kasparavičius).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.