Fortūnos ratas suksis 60 dienų

Apie legalų gyvenimą JAV svajojantys Lietuvos piliečiai, vis dar nesulaukiantys bevizio režimo įvedimo, vėl gali bandyti laimę vadinamojoje žaliosios kortelės loterijoje.

Šįryt mūsų šalies laiku pradėtos registruoti asmenų, pageidaujančių laimėti imigracines vizas į Ameriką, prašymai.

Loterijos dalyvių registracija vyks 60 dienų ir baigsis šių metų gruodžio 3-ąją. Visų norinčiųjų anketas su nuotraukomis Jungtinių valstijų Valstybės departamentas priima tik atsiųstas internetu (www.dvlottery.state.gov.).

Išbandyti laimę ir nuo 2008-ųjų metų teisėtai apsigyventi Amerikoje pageidaujantys asmenys įspėjami, kad vienas žmogus gali registruotis internetu tik vieną kartą. Priešingu atveju asmeniui nebus leista dalyvauti loterijoje.

Be to, Amerikos Vyriausybė išskėstomis rankomis laukia tik tų loterijos dalyvių, kurie atitinka tam tikrus reikalavimus. Dalyvauti loterijoje negali vidurinės mokyklos (12 klasių) arba ekvivalentinio išsilavinimo neturintys asmenys, taip pat – piliečiai, per pastaruosius penkerius metus bent dvejus metus nedirbę pagal profesiją, kuriai įgyti reikalingas bent dviejų metų pasiruošimas ir praktika.

Registracija loterijoje negalios, jeigu nebus pateiktos visos reikalingos ir aprašytus standartus atitinkančios nuotraukos.

JAV ambasada Vilniuje primena, kad imigracines vizas gali gauti tik tie asmenys, kurie atitinka visus JAV imigracijos įstatymo reikalavimus, o dalyvavimas loterijoje yra nemokamas. Tarpininkai ar konsultantai, galintys siūlyti loterijos dalyviams savo pagalbą, yra nepripažįstami ir veikia be JAV valdžios žinios.

Žaliosios kortos laimėtojai bus atrenkami kompiuteriu, remiantis atsitiktinumo principu. Apie loterijos rezultatus paštu bus informuojami tik laimėtojai – pranešimų jie turėtų laukti kitais metais nuo gegužės iki liepos mėnesio. Laimėjus vienam šeimos nariui, kartu su juo dėl imigracinių vizų gavimo gali kreiptis ir sutuoktinis ar sutuoktinė bei nevedę jų vaikai iki 21-erių metų. Loterijas vizas žadama išduoti nuo 2007 m. spalio 1-osios iki 2008 m. rugsėjo 30-osios.

Žaliosios kortos loterijas JAV rengia kiekvienais metais. Šįmet šansas laimėti vizą bus suteiktas 50-čiai tūkstančių asmenų iš įvairių pasaulio šalių.

Per pastaruosius keletą metų žaliąsias kortas laimėjo keli tūkstančiai Lietuvos piliečių.

Šiųmetinėje loterijoje negali dalyvauti aštuoniolikoje šalių gimę asmenys, tarp jų – Rusijoje, Lenkijoje, Jungtinėje Karalystėje (išskyrus šiaurės Airiją).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.