Paroda – kvietimas žengti į visuomenę

Spalio 7 d., šeštadienį, 14.00 val. Kauno įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos g. 58, Kaunas) bus atidaroma Kauno klubo „Bičiulės” paroda „Ženkime į visuomenę”. Parodą sudaro dešimties dailininkių darbai. Ji bus eksponuojama iki 2006 m. spalio 11 d. Paroda atidaroma bendradarbiaujant su Kauno rusų kultūros centru „Mokslas – Šviesa” ir Vilniaus klubu „13 ir Ko”.

Parodą sudaro Kauno klubo „Bičiulės” narių darbai, sukurti 2006 m. gavus finansavimą iš Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus. Keletas darbų sukurta anksčiau. Klube daug talentingų moterų. Tarp jų yra baigusių Vilniaus dailės akademiją. Kūrybingos asmenybės, tokios kaip Janina Seniūnienė, Dalia Ansevičienė, ne tik tapo, bet ir kuria eilėraščius. Dalis moterų nenori skelbti savo pilnų vardų ir pavardžių, o prisistato tik inicialais arba vardais: Neda, Daiva, Snieguolė…

Kauno klubas „Bičiulės” apjungia virš 80 narių, turinčių psichikos problemų. Dauguma jų yra II-os grupės invalidai, gyvena iš mažų pensijų, yra vieniši. Klubo veikla paremta savipagalbos principais, padeda integruotis į visuomenę. Klubas savo veiklą pradėjo 1994 m. ir yra vienas iš seniausių Lietuvoje (žmonių su psichine negalia). 1996 birželio 11 d. klubas įregistruotas Kauno m. savivaldybėje. Kauno savivaldybės skyriai yra kaip nuolatiniai rėmėjai, kuriems pateikiami projektai. Tiesa, klubas gauna iš Kauno savivaldybės tik dalį reikalingų lėšų. Savo nariams klubas siūlo eilę programų – užimtumo, sporto ir sveikatingumo, savitarpio paramos, ekonomines paskaitas, teisinę pagalbą, ligonių lankymo ir globos. Mūsų klubo tikslas – padėti neįgaliesiems integruotis į gyvenimą, keisti visuomenės požiūrį į save bei palaikyti ryšius su panašiomis organizacijomis Lietuvoje ir už jos ribų. Klubo nariai domisi kultūriniu šalies gyvenimu, skaito, lanko įvairius renginius. Klube daug gabių žmonių. Moterys tapo meno kūrinius, kuria eiles. Yra mėgstančių dainuoti. Klubas turi savo ansamblį, kuriam vadovauja muzikė Natalja Jackevičienė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Kauno klubas „Bičiulės” ir Kauno įvairių tautų kultūrų centras bendradrabiauja organizuojant renginius. 2005 m. sausio 27 d. Kauno įvairių tautų kultūrų centre įvyko Kauno klubo „Bičiulės” inicijuotas tautinių mažumų ansamblių koncertas žmonėms su negalia. Tuomet koncertines programas surengė Kauno romų ansamblis „Suno” ir Lietuvos rusų susirinkimo Kauno klubo „Nadežda” ansamblis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.