LNK „Jeigu” – su Jonu Baniu ir Laima Lavaste

Tikriausiai niekas neprieštarautų, kad vienas nuostabiausių dalykų pasaulyje – nauja gyvybė. TV laidos „Jeigu” vedėjas Jonas Banys klausia: „kaip mes reaguojame į naują gyvybę? Kaip reaguojame į gatvėje sutiktą nėščią moterį? O kaip reaguotumėm, JEIGU būsimajai mamai – dar tik šešiolika? O kas, JEIGU būsimosios gyvybės stebuklas bręsta jūsų paauglės dukters įsčiose?”
Šis sudėtingas klausimas užduodamas laidos svečiui – žinomai žurnalistei bei rašytojai Laimai Lavaste. Jai vedėjas pasiūlo įsijausti į vienišos motinos, auginančios nepilnametę dukterį vaidmenį.

Laima Lavaste atsivedė į studiją savo artimus žmones – Astą ir Mindaugą, kurie laidos metu stengiasi palaikyti draugę bei nuspėti jos atsakymus.

Laidos istorija apie tai, kaip išsiskyrusi moteris augina 16-etę dukrą Ramintą. Ši pradeda susitikinėti su 28 metų menininku Tomu. Motina, jaunystėje turėjusi problemų dėl ankstyvaus nėštumo bei dariusi abortą, bijo, kad dukrai gali pasikartoti jos likimas. Motina nežino kaip dukrą sulaikyti nuo santykių su gerokai vyresniu vyru, nes šiai dar reikia baigti mokyklą. Įsimylėjusi dukra neklauso mamos patarimų, išeina gyventi pas mylimąjį. Ilgai netrukus ji sugrįžta namo su ašaromis – vyras ją paliko, nes ji nėščia. Iškyla begalė dilemų: kaip elgtis? Kaip reaguos giminės, mokytojai, draugai? Mokykloje dėl nėštumo dukra susiduria su nemalonumais, todėl mokymąsi tenka laikinai nutraukti. Po vaiko gimimo reikia tęsti mokslus, tačiau nėra kam auginti vaiko. Sugrįžta vaiko tėvas, kuris viską apmąstęs nori susigražinti merginą su kūdikiu. Jauni žmonės stengiasi kabintis į gyvenimą, kuria naują laimingą šeimą. Tačiau mama, kuri visą gyvenimą stengėsi, kad dukters gyvenimas susiklostytų teisingai, lieka viena bei visų užmiršta…

Istorija atrodo gyvenimiška ir paprasta, tačiau kol nesusiduriame su panašia problema realybėje, nesuvokiame jos sudėtingumo. Tikrieji laidos liudininkai, kurie iš tikro išgyveno panašias dilemas, papasakoja savo gyvenimo situacijas, kurios priverčia susimąstyti ne tik Laimą Lavaste, bet ir auditoriją. Būtent ši tiesos akimirka, kuri leidžia mums įsigilinti į kito žmogaus skaudžią patirtį ir jį suprasti, yra neabejotinai viena vertingiausių patirčių.

Ką jaučia ir kaip mąsto garsi žurnalistė bei rašytoja Laima Lavaste pamatysite spalio 11 dieną, trečiadienį, LNK TV laidoje „Jeigu”, 19 val. 10 min.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.