Jonas Banys: „Sėdėti „Jeigu” kėdutėje – sunku”

Po kelerių metų pertraukos sugrįžęs į televizijos eterį ir tapęs TV laidos vedėju, Jonas Banys nesureikšmina šio fakto. „Darbas kaip darbas, ir tiek”, – šypsosi principingumu išgarsėjęs žurnalistas.

Iš permainų, kurias atnešė naujas darbas, Jonas išskiria draugystę su muzikantu ir kitu laidos vedėju Svaru. „Mes tikrai labai susidraugavome. Dar nevaikštome vienas pas kitą į svečius, nes nėra laiko. Bet puikiai sutariame”.

Svaras su Baniu nejaučia konkurencijos. Kol kas labai įdomiai pasidalinę temas – tyčia ar netyčia Svarui tenka socialinės temos, o Jonui – seksualinės. „Pastarosios mano laidos – apie nesantuokinius vaikus, paauglių nėštumą, seksualinį priekabiavimą. Taip jau susiklostė”, – juokiasi Jonas.

Svaras su Baniu ne tik nekonkuruoja, bet ir būtinai dalyvauja vienas kito laidos filmavime. O prieš filmavimą – repeticijose, kuriose vienas su kitu repetuoja. Išbando klausimus, galimus atsakymus, įvykių raidą ir eigą.

„Nors repeticijose nėra įsipareigojimo į kolegos klausimus atsakinėti nuoširdžiai, ties kai kuriomis dilemomis sutrinku. Prieš laidą su Algirdu Kaušpėdu Svaras pasiūlė įsijausti į kalėjusio žmogaus rolę. Jis paklausė, ką daryčiau, jei žinočiau, kad tuoj į laisvę išeis mano bendrininkais, kuriuos įdaviau ir kurie tikrai man keršys. Svaras pasiūlė pasirinkti iš dviejų dilemų – ar bėgčiau iš Lietuvos, ar priimčiau likimą tokį, koks jis bus ir gyvenčiau baimėje. „Toliau”, – pasakiau Svarui, pagaudamas save, kad atsakyti net nenuoširdžiai yra labai sunku”, – sakė Jonas.

Šią savaitę „Jeigu” kėdutėje sėdės architektas Algirdas Kaušpėdas, o kitą trečiadienį – žurnalistė ir rašytoja Laima Lavaste. A. Kaušpėdui teks įsigyventi į kalinio rolę, o L. Lavastei – pasijusti nėščios nepilnametės motina.

„Jeigu” dilemos – kiekvieną trečiadienį 19.10 per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.