Kenos geležinkelio poste sulaikyti koralai ir kriauklės

Spalio 1 d. Kenos geležinkelio poste muitinės pareigūnai sulaikė 3 koralus ir 17 kriauklių, kuriems įvežti į Lietuvos Respubliką reikalingas CITES konvencijos leidimas.

Atliekant traukinio Gomelis-Kaliningradas muitinį tikrinimą vieno vagono kupė, po gultu muitininkai surado 3 koralus ir 17 kriauklių. Sulaikytų prekių vertė apie 200 litų.

Koralų ir kriauklių savininko nustatyti nepavyko.

Pagal CITES (Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos) konvenciją 2002 m. Lietuvoje įsigaliojo Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklės, reglamentuojančios laukinių gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą į Lietuvos teritoriją, išvežimą iš jos ar gabenimą tranzitu, prekybos leidimų išdavimo ir jų kontrolės tvarką.

Šių taisyklių reikalavimai yra privalomi visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, esantiems Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Taisyklėse taip pat įvardyti leidimai, kuriuos privaloma pateikti muitinės įstaigai: vienkartinis CITES leidimas gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų importui ir eksportui bei vienkartinis leidimas įvežti gyvūnus į Lietuvos Respubliką arba išvežti iš jos. Leidimus išduoda Aplinkos ministerija.

Vasario mėnesį, dėl CITES konvencijos reikalavimų nesilaikymo Vilniaus oro uoste buvo sulaikytas vieno kilogramo gelsvos spalvos koralas, kuris, šeimininkams nepateikus reikalingų dokumentų, buvo konfiskuotas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.