Merą Pekine nustebino trispalvė

Uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus įsitikinimu, tai, kad būtent jam buvo pasiūlyta dalyvauti oficialioje šalies prezidentą Valdą Adamkų kelionėje į Kiniją lydėjusioje delegacijoje, liudija ne kokių nors ypatingų jo, kaip asmens, nuopelnų pripažinimą, o itin aukštą Klaipėdos, jos išskirtinės vietos šalies gyvenime įvertinimą.

Be R. Taraškevičiaus, Kinijoje viešėjo ir keletas Klaipėdos verslo žmonių. Tai – valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Sigitas Dobilinskas, Laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas bei pora uosto bendrovių atstovų.

Delegacija lankėsi dviejuose didžiausiuose Kinijos miestuose – Pekine ir Šanchajuje. Be keleto aukščiausio rango vizitų, per kuriuos Lietuvos vadovą ir jį lydinčius asmenis priėmė Kinijos prezidentas ir ministras pirmininkas, buvo surengtos dvi verslo klausimams analizuoti skirtos itin skambiai pavadintos konferencijos – „Atrask Lietuvą – vartus į Europą”.

„Tiek Šanchajuje, tiek Pekine verslo žmonių susidomėjimas Lietuva buvo išties didžiulis – apie tai liudijo pilnos salės ir gausybė užduodamų pačių įvairiausių klausimų”, – sakė uostamiesčio vadovas.

Kinija, pasak R. Taraškevičius, – didelių kontrastų šalis. Kelionėje pasivažinėta 420 kilometrų per valandą greičiu skriejančiu traukiniu, regėti įspūdingi statiniai ir daug kitokių įdomybių.

„Aišku, mes matėme gražiąją, išpuoselėtąją Kiniją, tačiau taip, kaip Šanchajus ar Pekinas, atrodo toli gražu ne visi šios didžiulės šalies miestai. Dauguma žmonių gyvena gana skurdžiai. Apie tai liudija kad ir toks faktas, jog vidutinis metinis kino uždarbis siekia vos 80 dolerių, ir tai niekam nėra jokia paslaptis”, – pasakojo uostamiesčio meras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.