Intrastato ataskaitos – internetu

Nuo lapkričio 2 dienos verslininkai Intrastato (Lietuvos prekybos su ES valstybėmis) ataskaitų duomenis galės teikti internetu, prieš tai pasirašę sutartis su teritorine muitine, kurios veiklos zonai jie priklauso. Nuo spalio 2-osios teritorinės muitinės priims paraiškas iš ūkio subjektų teikti Intrastato ataskaitų duomenis internetu.

Galimybė teikti Intrastato ataskaitų duomenis internetu atsirado Lietuvos muitinei įdiegus internetinę taikomąją programinę įrangą IDAIS. IDAIS projektas buvo pradėtas 2005 metais, pasinaudojus EUROSTAT finansine parama.

IDAIS susideda iš viešosios dalies, kurioje skelbiama teisinė bei normatyvinė informacija, ir ataskaitų pateikimo bei peržiūros dalies.

Viešąja IDAIS dalimi gali naudotis bet kuris Interneto vartotojas. Teikti Intrastato ataskaitas IDAIS priemonėmis gali tik registruoti vartotojai, kuriems suteiktas prisijungimo vardas ir slaptažodis.

IDAIS priima iš vartotojų paraiškas sutarčių sudarymui, leidžia pateikti Intrastato ataskaitas užpildant ataskaitos formą internete arba elektroniniu formatu, peržiūrėti vartotojui savo pateiktas ataskaitas už ankstesnius periodus. Taip pat PVM mokėtojas, teikiantis ataskaitas per tarpininką, gali stebėti savo ataskaitų duomenis IDAIS bei suformuoti suvestines ataskaitas apie įmonės vykdomą prekybą su ES valstybėmis.

Intrastato prievolininkas vienoje vietoje gali ir rasti visą su Intrastato ataskaitų teikimu susijusią teisinę bei normatyvinę informaciją, ir pateikti Intrastato ataskaitas. IDAIS taip pat mažina laiko ir lėšų sąnaudas (pašto išlaidos, atvykimas į muitinę ir pan.).

Daugiau informacijos apie IDAIS galima rasti Muitinės departamento interneto svetainėje adresu www.cust.lt rubrikoje „Intrastatas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.