Federacijos verdiktas: medaliai – R. Vyšniauskui

Ryt į pasaulio čempionatą išvykstantis sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas bet kokiu atveju iš jo grįš su medaliais. Prieš pirmenybes Dominikoje vykstančiame Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) kongrese užvakar oficialiai patvirtinta, kad klaipėdiečiui atiteks du Europos pirmenybių medaliai.

R. Vyšniauskui atiteks balandžio 29 – gegužės 8 dienomis Lenkijoje vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionato ruso Vladimiro Smorčkovo iškovotas sidabro bei Moldovos atstovo Aleksandro Bratano laimėtas bronzos medaliai. Šie, svorio kategorijos iki 105 kg sunkiaatlečiai apdovanojimų neteko dėl teigiamų dopingo testų.

Pirmenybėse Lenkijoje išrovęs 185 kg ir išstūmęs 225 kg R. Vyšniauskas dvikovėje surinko 410 kg ir nuo A. Bratano atsiliko 6 kg.

IWF paliko galioti gargždiškės Dovilės Blažiūnaitės diskvalifikaciją. Už draudžiamų preparatų vartojimą svorio kategorijos iki 75 kg sunkiaatletė varžybose nedalyvaus 2 metus. Sprendimą užvakar vykusiame federacijos kongrese, vadovybė priėmė dar kartą pasitarusi su medikais.

„Iš federacijos jau gavome sprendimą patvirtinančius dokumentus. – Sakė Lietuvos rinktinės treneris Bronius Vyšniauskas. – Tikimės, kad juos Ramūnui įteiks pasaulio čempionate.”

R. Vyšniauskas, kartu su visa Lietuvos rinktine rytoj išvyksta į pasaulio sunkiosios atletikos čempionatą, kuris Dominikos sostinėje Santo Domingo prasidėjo užvakar ir tęsis iki spalio 8 dienos. Rinktinės lyderis kovas pradės spalio 7 dieną.

„Šis čempionatas – pirmasis atrankos į Pekino olimpiadą etapas. Norint gauti bent 3 kelialapius, komandinėje įskaitoje reikia užimti bent 27 vietą. Kaip bus – anksti kalbėti. Kalbėsim po darbų”, – sakė treneris B. Vyšniauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.