Milijonai dalyti ne paskutinįkart

Vakar posėdžiavę miesto politikai papildomai išdalijo 15,4 milijono litų.

Iš šios sumos per 4,4 mln. litų sudaro pinigai iš valstybės biudžeto. Jie skirti Vyriausybės patvirtintoms programoms vykdyti. Didžioji jų dalis – per 3 mln. litų – atiteko pedagogų atlyginimams nuo rugsėjo 1 dienos padidinti, apie 580 tūkst. litų – nuo liepos 1 dienos įsigaliojusiam sprendimui dėl minimalios algos biudžetinių įstaigų darbuotojams padidinimo vykdyti. Beveik 0,5 mln. litų skirta Valstybės investicijų programoje numatytiems projektams finansuoti.

Taip pat paskirstyta beveik 11 mln. litų per aštuonis mėnesius gautų viršplaninių Savivaldybės pajamų bei apyvartos lėšų likutis. Šie pinigai atiteko metų pradžioje miesto Tarybos patvirtintoms programoms papildomai finansuoti.

Daugiausiai – 5,5 mln. litų – šįsyk nutarta skirti Miesto plėtros, modernizavimo ir infrastruktūros objektų priežiūros programai įgyvendinti. Iš jų 3 mln. litų atiteko Kretingos gatvės atkarpai nuo Panevėžio gatvės iki Liepojos plento rekonstrukcijai tęsti, po milijoną – daugiabučių namų kiemams ir įvažiavimo į juos keliams remontuoti ir senojo Biržos tilto restauracijos darbams pradėti, 400 tūkst. litų – gatvių duobėms lopyti ir kitoms reikmėms.

Daugiau nei 2 mln. litų politikai nutarė skirti švietimo įstaigoms – Ugdymo kokybės ir mokymo aplinkos gerinimo programai įgyvendinti, apie 1,6 mln. litų – sporto reikmėms, milijoną – įvairioms socialinėms programoms papildomai finansuoti.

Pasak sprendimo projektą politikams pristačiusios Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjo pavaduotojos Rūtos Kambaraitės, per 10 mln. litų – suma nemaža, tai visoms biudžetinių įstaigų pateiktoms paraiškoms patenkinti reikėtų antra tiek.

Antra vertus, sakė R. Kambaraitė, dalis jų norų dar gali būti patenkinta – mat spalį planuojama paskirstyti dar 2 ar net 3 mln. litų viršplaninių pajamų, kurias tikimasi gauti iš sėkmingai renkamo gyventojų pajamų mokesčio.

Kiek netikėtai tarp politikų įsižiebė diskusija dėl vaikų sporto mokyklų finansavimo ir Klaipėdos vardą garsinančių sporto klubų rėmimo. Išklausius politikų argumentus buvo nutarta priimti du protokolinius pavedimus. Kazio Pauliko pasiūlymu nutarta per kitą viršplaninių lėšų skirstymą dalį jų atseikėti vaikų sporto mokyklų ugdytinių aprangai pirkti.

Taip pat įsiklausyta ir į jo kolegos liberalcentristo Sauliaus Budino iniciatyvą į 200 tūkst. litų ir didesnę Savivaldybės paramą per metus gaunančių klubų valdybas skirti Savivaldybės administracijos ar miesto Tarybos atstovus, kurie kontroliuotų, kaip šios lėšos yra naudojamos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.