Koncertų sezonas pamalonins įvairiausių stilių mėgėjus

Koncertų organizatoriai puikiai supranta, kaip patraukti publiką: įpusėjant rudeniui, melomanai kviečiami ne izoliuotis nuo darganos ausinėmis, o skubėti į Lietuvos bei kaimyninių šalių klubus bei renginių sales, kuriose laukiama viso žvaigždžių lietaus.

Ko pageidausite – naujausios elektroninės muzikos dozės, roko partijų ar saldžių dainelių apie meilę iki grabo lentos? Pateikiame keletą patrauklių variantų. Belieka kliautis savo skoniu bei kišenės storumu.

Popmuzikos purslai

RUGSĖJO 30 D. Žvejų rūmuose pasirodys jauna Rusijos popscenos pažiba Julija Savičeva. Romantiškas dainas roko dvasia atliekanti miniatiūrinė mergina išgarsėjo sudalyvavusi muzikiniame realybės šou tėvynėje. Mūsų televizijos žiūrovai galėjo matyti Juliją 2004-ųjų „Eurovizijos” konkurse, kuriame jos pasirodymas didelės sėkmės nesusilaukė. Emocinga atlikėja šiuo metu koncertuoja įvairiuose Rusijos miestuose, o Lietuvoje aplankys Vilnių ir Klaipėdą. Beje, kartu su 8 žmonių komanda ji atkeliaus traukiniu.

SPALIO 21 D. Vilniaus „Siemens” arenos scenoje šeimininkaus Dima Bilanas, kuriam fortūna pastaraisiais metais dosni – vaikinas kur kas sėkmingiau už tautietę Juliją pasirodė šių metų „Eurovizijos” konkurse – tamsiaakis gražuolis pelnė antrąją vietą finale. Be to – daugybės dailiosios lyties žiūrovių simpatijas. Ir padidino savo honoraro tarifą du kartus – vasarą Rusijos žiniasklaida pranešė, kad už vieną koncertą D. Bilanas paprašė nei daug, nei mažai – 30 tūkst. dolerių.

Intelektuali alternatyva

LAPKRIČIO 20 d. Rygą savo vizitu pagerbs australų muzikantas Nikas Keivas. Gyva roko muzikos legenda, jis labiausiai išgarsėjo kartu su savo grupe „The Bad Seeds” sukurtomis dainomis. N. Keivas išmėgino save ir aktoriaus, rašytojo bei scenaristo kūrėjo amplua. N. Keivo dainose emocijos svyruoja nuo didžiausio pykčio iki šviesiausio liūdesio, o jo žemo balso neįmanoma nepažinti. Dainininko koncertai lyginami su kelių aktų drama – tiek lyderis, tiek jo komanda meistriškai valdo publiką, stebina netikėtais sceninio veiksmo vingiais ir specialiaisiais efektais.

Vyriškas solo

SPALIO 2 d. romantiškų baladžių mėgėjai laukiami Prahoje, kur savo koncertą surengs italų dainininkas Andrea Bočelis. Nepaisant aklumo (nuo mažens silpna rega skundęsis Andrea visiškai apako būdamas 12-os), italas gavo teisės mokslų daktaro laipsnį, o vėliau ėmėsi lavinti savo balsą. Įvairiapusiškas mokymasis davė puikių rezultatų – A. Bočelis pripažįstamas geru tiek operos, tiek popbaladžių atlikėju.

SPALIO 17 d. Vilniuje svečiuosis Seal – juodaodis britų vokalistas. Vyriškis dažnai šmėžuoja garsenybėms skirtose spaudos puslapiuose – kartu su žaviąją savo žmona, supermodeliu Heide Klum. Seal, brazilės ir nigeriečio sūnus, gerbėjų vadinamas subtiliausiu pasaulio dainininku ir dainų kūrėju. Talentingasis britas klausytojus pakeri meistriškai dainuojamu „soulu” – muzika, kylančia iš širdies gelmių.

SPALIO 22 d. galite apsilankyti Džordžo Maiklo koncerte Stokholme. Pastaruoju metu Georgijus Kirijakus Panajotu (toks, beje, tikrasis šios pasaulio popžvaigždės vardas) šiurpina homofobus ir ne tik spalvingu savo asmeniniu gyvenimu. Tai, regis, daro ne itin teigiamą įtaką jo populiarumui – šis pradėjo smukti po muzikanto pasismaginimo viešajame tualete 1998-aisiais. Šįmet jis buvo sulaikytas už narkotikų laikymą. Nepaisant šių bėdų, Dž. Maiklas nusprendė leistis į pirmąjį per pastaruosius penkiolika metų koncertų turą, pavadintą „25 Live”. Europinio turo metu dainininkas ir užsuks į Švediją.

Rusų rokas

SPALIO 4 D. Vilniaus klubo „New York” scenoje pasirodys legendinė Rusijos „AuktYon”. Puiki komanda jau daugiau nei 20 metų audžia savo muzikinį audinį, kuriame ryškios roko ir džiazo gijos. Septynių muzikantų kolektyvas paskutinį kartą mūsų šalyje svečiavosi prieš porą metų, o šįmet į Vilnių atlėks iškart po naujojo albumo įrašų sesijos JAV.

SPALIO 9 D. sostinės „Galaxy” klube pasirodys dar vienas Rusijos projektas „JU-PITER”, kuriame susivienijo dvi rusų roko legendos – Viačeslavas Butusovas, buvęs grupės „Nautilus Pompilius” lyderis, bei buvęs grupės „KINO” gitaristas Georgijus Kasparianas. Prieš ketvertą metų sukurtam projektui priekaištaujama dėl naudojimosi seniai abiejų minėtųjų grupių pelnytais laurais. Kas svarbiau – principingumas ar galimybė pasiklausyti tiek „Nautiluso”, tiek „KINO” dainų viename koncerte – spręsti jums!

Repo dozė

SPALIO 13 D. Rygoje vienintelį koncertą Pabaltijo šalyse surengs Kalifornijos hiphoperis Coolio, kurio staigus šuolis į populiariausių atlikėjų sąrašus įvyko praėjusio dešimtmečio viduryje. Turbūt retas neprisimena jo garsiausios dainos „Gangstas Paradise”, kurios dėka buvęs narkomanas ir gaisrininkas susikrovė tūkstančius ir kone tiek pat jaunų sielų paviliojo į hiphopo paaulį. Tapęs milijonieriumi, vadybos kompanijos ir šukuosenų salono savininku bei filmų garso takelių kūrėju, Coolio nepamiršo kuo pradėjęs ir neseniai išleido albumą „The Return Of The Gangsta”.

„Suelektronintoms” ausytėms

SPALIO 18 d. Vilniuje pasirodys britų grupė „Underworld”, labiausiai išgarsėjusi savo kompozicijos „Born Slippy”, kuri buvo įtraukta į kultinio filmo „Trainspotting” garso takelį, dėka. Savo ruožtu „Underworld”, šio įvykio bei kruopščios ir nuoseklios savo kūrybinės veiklos dėka, tapo kultine praėjusio dešimtmečio elektroninės muzikos komanda.

GRUODŽIO 1 d. Rygoje koncertuos vokiečių komanda „Camouflage”. „Taip pat gera grupė”, – ją įvardija „synth-pop” ir „new wave” gerbėjai, sugretindami su šlovingaisiais „Depeche Mode”. Praėjusį dešimtmetį vokiečiai buvo primiršti, bet šį, į madą atėjus „electro” skambesiui, jie vėl iškilo. O šįmet išleido ir solidų naują albumą „Relocated”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.