Bėglį vairuotoją pareigūnai sustabdė kulkomis

Tik po septynių policininkų šūvių į orą ir devynių – į automobilį, peršovus galines padangas, iš avarijos vietos pasprukęs „Audi” vairuotojas sustojo pakelėje. Tai įvyko pirmadienio vakarą.

Tarsi nematė šviesoforo signalo

Viskas prasidėjo pirmadienį apie devintą valandą vakaro judrioje Klaipėdos ir Nemuno gatvių sankryžoje, prie prekybos centro „Rimi”. Tuo metu sankryžoje iš Klaipėdos gatvės švietė raudonas šviesoforo signalas. Trisdešimt vienerių metų panevėžiečio Renato M. vairuojamas automobilis „Seat Toledo” sustojo ir laukė, kol įsižiebs žalia šviesa. Tuo metu nuo centro dideliu greičiu atlėkęs automobilis „Audi A8” rėžėsi į stovinčio automobilio galą.

Taip netikėtai smūgiuoto automobilio vairuotojas nesusižalojo, tačiau mašina po avarijos atrodė klaikiai. Nukentėjusysis paskambino policijos pareigūnams. Tik „Audi” vairuotojas nenorėjo bendrauti su pareigūnais. Jis, padidinęs greitį, šovė per sankryžą pirmyn. Tuo metu jau beveik įvykio vietoje buvęs tarnybinis Eismo priežiūros skyriaus automobilis iš karto ėmė jį vytis.

Šlavė visas kliūtis

Dideliu greičiu Klaipėdos gatve skriejantį automobilį pareigūnai dar bandė stabdyti, tačiau jo vairuotojas policininkų reikalavimams nepakluso ir, padidinęs greitį, lėkė tolyn. Bemaž miesto pakraštyje, Klaipėdos ir Savitiškio gatvių sankryžoje, ties prekybos ir pramogų centru „Babilonas”, praeiviai matė, kaip ” Audi” kliudė du automobilius ir vėl nušvilpė tolyn.

„Atrodė, kad mašina skriejo gal 180 kilometrų per valandą greičiu”, – pasakojo vienas rajono gyventojas.

Kaip rašoma oficialiame policijos pranešime, „Audi A8” kliudė ir truputį apgadino trisdešimt vienerių metų raseiniškės Jolantos B. automobilį „Renault 21” – nulaužė kairės pusės veidrodėlį. Trenkėsi į trisdešimt devynerių metų panevėžiečio Rolando P. automobilio „Fiat Marėja” galą. Išdužo žibintai, apgadintas bamperis.

Skriejo neįtikėtinu greičiu

Net ir po susidūrimo su kitais dviem automobiliais pažeidėjas, vis didindamas greitį, lėkė už miesto. Eismo priežiūros skyriaus pareigūnai išsikvietė pagelbėti Magistralinių kelių priežiūros patrulių ekipažą. Dabar bėglį jau vijosi du pareigūnų automobiliai.

Išvažiavus iš miesto, kur transporto eismas ne toks intensyvus, už Berčiūnų pareigūnai nusprendė panaudoti tarnybinius ginklus. Policininkai iššovė septynis įspėjamuosius šūvius į orą, tačiau tai nė kiek neprivertė sumažinti greičio. Bėglys tik dar labiau didino atstumą nuo pareigūnų ir lėkė Šiaulių link.

Artėjant 21-ajam kilometrui, pareigūnams pavyko pasivyti pažeidėją ir jau tuomet buvo šaudoma į automobilį. Į „Audi” iš tarnybinių ginklų buvo paleisti devyni šūviai. Du iš jų pataikė į abi kairės pusės padangas. Policijos automobiliai užblokavo kelią, ir pažeidėjas pagaliau buvo priverstas sustoti.

Bijojo policijos?

Paaiškėjo, kad automobilį „Audi A8” vairavo devyniolikmetis, policijai gerai žinomas panevėžietis Mindaugas S. Jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Vairuotojas griežtai atsisakė tikrinti girtumą, nors pareigūnai matė girtumo požymius.

Pasiaiškinime policijai „Audi A8” vairuotojas teigė, kad iš avarijos vietos pabėgo todėl, jog labai bijojo policijos: mašiną vairavo išgėręs butelį alaus ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Dabar Mindaugui S. gresia tūkstantinės baudos ne tik už padarytas avarijas ir apgadintus automobilius, bet ir už pabėgimą iš avarijos vietos, vairavimą be vairuotojo pažymėjimo, neblaivumą ir nepaklusimą teisėtiems pareigūnų reikalavimams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.