Deklaruodama kovą su privilegijomis valdančioji koalicija jas tik didina

Naujosios sąjungos(socialliberalų) frakcijos narys Algirdas Monkevičius teigia, kad valdančioji koalicija, taisydama Seimo statutą užuot siekusi stabilumo valstybėje, sprendžia savo problemas susijusias su įtakos ir postų dalybomis.

Pasak socialliberalo, deklaruodama kovą su privilegijomis valdančioji koalicija jas tik didina. Tai akivaizdu, vietoje buvusių penkių Seimo pirmininko pavaduotojų įteisinant šešis, nors iki šiol buvo paskirti tik keturi, kurių visiškai užteko.

Pasak Naujosios sąjungos(socialliberalų) frakcijos narės Nijolės Steiblienės jai sunkiai sekėsi išsiaiškinti ką už ką buvo atsakingi dabartiniai Seimo pirmininko pavaduotojai. ir ką jie nuveikė. Išskyrus A.Pekeliūną, kuris, pasak Steiblienės ,,buvo atsakingas už kanceliariją, restoraną ir garažą, kitų funkcijos labai miglotos.

Aiškios tik privilegijos, kurias turės du nauji Seimo pirmininko pavaduotojai. Kaip ir dabartiniams pavaduotojams jiems bus skiriama maždaug po 1,5 tūkstančio litų reprezentacinėms išlaidoms, po 600 litų telefonų pokalbiams ir personalinė mašina su vairuotoju. Seimo narė teigia, jog įteisinęs šešis Seimo pirmininko pavaduotojus parlamentas kartu turėtų atsižvelgti ir į jos pasiūlymus mažinti jų privilegijas, išskyrus Seimo pirmininko ir jo pirmojo pavaduotojo.

,,Stebiu kaip buvusi solidi opozicinė konservatorių frakcija palaiko tokius abejotinus valdančiosios koalicijos sprendimus ir darosi aišku- balsuojama ne taip, kaip naudinga valstybei, o kaip naudinga valdžioje esančioms ir jas palaikančioms opozicinėms frakcijoms,- turėti po Seimo pirmininko pavaduotoją”,- – teigia N. Steiblienė . Ją šokiravo ir valdančios socialdemokratų frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės viešas raginimas Darbo partijos atstovams kuo greičiau jungtis į jų frakciją, nes kitą savaitę gali ir nebepriimti. ,,Aišku, kad socialdemokratai, perbėgėliais sustiprinę savo frakciją nori gauti kuo daugiau komitetų pirmininkų postų, tačiau demokratinėje valstybėje toks viešas raginimas skamba kaip šantažas”,- teigia parlamentarė.

Buvusiam Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui Algirdui Monkevičiui abejonių kelia ir ketinimai pakeisti Etikos ir procedūrų komisijos formavimo principus. Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos narys sako, kad vietoje buvusios galimybės visų frakcijų atstovams dalyvauti Etikos ir procedūrų komisijos veikloje,jeis eigu jie turėjo atitinkamą palaikymą- surinkdavo dešimtadalį Seimo narių parašų, siūloma aiškiai partinė proporcinė sistema. ,,Labai didelė grėsmė, kad etika taps partine. Turiu didelių abejonių, ar galėsime spręsti labai rimtas problemas, suvokiant , kad etikos ir moralės principai turi būti bendri visoms partijoms ir visoms ideologijoms”,- teigia A.Monkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.