„Nordea” ir „Sampo” spartina bankomatų projektą

„Nordea Bank Lietuva” ir AB SAMPO bankas, rugpjūtį paskelbę apie bendro bankomatų tinklo steigimo projektą, Vilniuje atidarė jau penkis bankomatus. Iki šių metų pabaigos Lietuvoje bus įrengta 30 bendrų „Nordea” ir „Sampo” bankomatų.

„Planavome šiemet Lietuvoje įrengti 20 bendrų bankomatų, tačiau atsižvelgę į sparčiai augantį mokėjimo kortelių turėtojų skaičių ir didėjantį klientų poreikį išsigryninti pinigus, nusprendėme paspartinti šiuos darbus. Jau šiais metais bankomatų sulauks visų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai”, – pabrėžė AB SAMPO bankas valdybos narys, Verslo plėtros tarnybos direktorius Norbertas Žioba.

„Nors bankas buvo sudaręs palankias sąlygas išsigryninti pinigus kitų bankų bankomatuose, klientai mieliau tai daro „savuose”. Atsižvelgdami į jų poreikius, projektą paspartinome. Tikimės, kad šiemet naujieji bankomatai bus įrengti visuose „Nordea Bank Lietuva” skyriuose keturiuose šalies miestuose”, – sakė „Nordea Bank Lietuva” Mažmeninės bankininkystės skyriaus vadovas Jaunius Marinskas.

Šiuo metu „Nordea” ir „Sampo” bankomatai veikia Vilniaus prekybos centruose „Banginis”, „Akropolis”, „Europa”, „Mandarinas” ir Vokiečių g. 9 esančiame „Nordea” banko skyriuje. SAMPO ir „Nordea Bank Lietuva” debetinių kortelių turėtojams pinigų išsigryninimas bendruose bankomatuose yra nemokamas.

Du stambūs Šiaurės ir Baltijos valstybių bankai „Nordea” ir „Sampo” bendradarbiavimo sutartį dėl bendro bankomatų tinklo steigimo Baltijos šalyse pasirašė šių metų rugpjūčio 17 dieną. Pagal susitarimą, per 5 metus trijose Baltijos šalyse bus įrengta 400 bankomatų, iš jų 200 – Lietuvoje. Bendros bankų investicijos į šį projektą sieks 20 mln. eurų.

Pagrindinis „Sampo” ir „Nordea” pasirašytos bendradarbiavimo sutarties tikslas – užtikrinti geresnes prieigas grynųjų pinigų išsiėmimui abiejų bankų klientams. Bankų susitarimo dėka Lietuvos AB SAMPO banko ir „Nordea Bank Lietuva” mokėjimo kortelių turėtojai, kurių šiuo metu yra atitinkamai apie 53 tūkst. ir bemaž 35 tūkst., galės paprasčiau ir pigiau išsigryninti pinigus.

Prie „Nordea” ir „Sampo” bendro bankomatų tinklo Baltijos šalyse bus kviečiami prisijungti ir kiti šiame regione veikiantys bankai. Bankomatų tinklą Baltijos regione diegia ir eksploatuoja pasaulinė elektroninės komercijos ir mokėjimų paslaugų operatorė „First Data International”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.