Centrinė ir Rytų Europa yra atvira Lietuvos investuotojams, teigia ekspetai

Centrinė ir Rytų Europa atvira Lietuvos investuotojams, teigia trečiadienį Vilniuje surengtos tarptautinės konferencijos „Investicijos Rytų Europoje: aplinka ir strategija” ekspertai.

Konferencijoje kalbėjęs investicijų bendrovės „Invalda” prezidentas bei konferenciją organizavusios finansų maklerio įmonės „Finasta” valdybos pirmininkas Darius Šulnis teigė, kad gilių tradicijų neturinčios Lietuvos investuotojai tampa aktyviais regiono investuotojais, kurie laiku suprato, kad pokyčių ir reformų metas suteikia didžiausių galimybių uždirbti.

Pasak jo, globalizacija finansų sektoriuje – įvykęs faktas, o mūsų investuotojams suprasti regiono ekonomikos vystymosi potencialą yra paprasčiau dėl kultūrų ir istorinių panašumų.

D. Šulnis taip pat teigė, kad dalis Lietuvos investuotojų yra pajėgūs vykdyti ir strateginius tarptautinius įsigijimus, tokiu būdu didindami šalies ekonominį reikšmingumą regione.

Pranešimą apie besivystančias pasaulio rinkas investuotojams pristatęs „HSBC Investments” atstovas Cezar Lupu įsitikinęs, kad Lotynų Amerikos, Azijos ir Europos besivystančios rinkos dar ilgai vilios investuotojus galimu didesniu pelningumu.

Kaip teigiama „Finastos” išplatintame pranešime spaudai. C. Lupu konferencijoje kalbėjo, jog intensyviai augančios atskirų regionų ekonomikos iš tiesų pereina panašius raidos etapus. Dabar, anot jo, „ant bangos” esančios Rytų Europos valstybės išsiskiria santykinai pigia kvalifikuota darbo jėga ir neišnaudotomis vartojimo sektoriaus galimybėmis, o Azija ateityje turėtų išlaikyti mokslinių tyrimų ir su tuo susijusių verslo sprendimų įgyvendinimo lyderė.

„Šiuo metu reikia labiau gilintis, kur investuoti, tačiau Centrinė ir Rytų Europa investuotojams ir dabar leidžia gerai uždirbti, nes išsemtus sektorius pakeičia nauji, perspektyvūs verslai, kurie intensyviai plečiasi”, – konferencijoje teigė „Finastos” fondų departamento Pardavimų vadovas Aurimas Martišauskas.

Anot jo, Centrinės ir Rytų Europos regioną pagal ekonominio išsivystymo lygį ir investicijų pajamingumą reikėtų skirstyti į Centrinės Europos, Balkanų ir NVS regionus. Jo teigimu, šių regionų valstybių panaši ekonominė raida, daug kultūrinių ir istorijos sąsajų.

„Centrinės Europos valstybės patrauklios pirmiausia dėl stabilaus ūkio augimo, Balkanų valstybės išsiskiria prognozuojamu investicijų srautu ir su tuo susijusiu vidaus vartojimo padidėjimu jau artimiausiais metais, o NVS regionas investuotojams yra mažiausiai pažįstamas, tačiau visus masinantis dideliu pelnu”, – sakė A. Martišauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.