Jaunas politikas rinkėjams gręžia nugarą

Panevėžio rajono tarybos valdančiojoje koalicijoje dirbęs, tačiau iš jos dėl nesutarimų neseniai pasitraukęs Dainius Ožalas ir pasibaigus kadencijai neketina spjauti į politiko duoną. 29 metų Aukštaitijos televizijos programų direktorius jau nusitaikė į Panevėžio miesto tarybą. Į ją po naujų rinkimų ramygalietis planuoja prasibrauti kandidatuodamas miesto konservatorių sąraše.

Dar staigesnis posūkis

Keisti partijas ar jų frakcijas panevėžiečiams politikams – jau nebeįdomu. Kai kurie išrinktieji užsimojo dar didesniems politinės karjeros vingiams.

Šią kadenciją Panevėžio rajono taryboje dirbantis ramygalietis Dainius Ožalas neseniai nusprendė, jog po kitą pavasarį rengiamų naujų savivaldybių tarybų rinkimų jam verta paplušėti ir panevėžiečių gerovei.

Kitąmet vasario 26-ąją vyksiančių rinkimų išvakarėse trisdešimtąjį gimtadienį švęsiantis televizininkas pasiprašė priimamas į šiuo metu jau pradėtą formuoti Panevėžio miesto konservatorių kandidatų miesto tarybos sąrašą.

Mieste dirba – mieste ir politikuos

Į Panevėžio rajono tarybą prieš daugiau kaip dvejus metus D.Ožalas pateko kandidatuodamas Liberalų demokratų partijos atstovų sąraše. Rajono Tarybos nario kėdę iš Ramygalos kilusiam Aukštaitijos televizijos programų direktoriui užleido išrinktas, tačiau dėl pasikeitusių įstatymų politiku dirbti nebegalėjęs Vadoklių vidurinės mokyklos direktorius Stasys Lisanka.

Beveik prieš mėnesį nepartinis D.Ožalas dėl nesutarimų pasitraukė iš buvusios rajono Tarybos valdančiosios socialdemokratų, valstiečių liaudininkų bei liberaldemokratų daugumos.

„Koks skirtumas, į kokią Tarybą? Svarbiausia – ginti žmonių interesus”, – vakar PB paklaustas apie sprendimo balotiruotis į miesto Tarybos narius, nusistebėjo D.Ožalas.

Pasak „Aukštaitijos televizijos” programų vadovo, jei dirbi mieste, tai esą visiškai natūralu, kad ir miesto, o ne kaimo rinkėjams sieki atstovauti.

„Kita vertus, nenoriu, kad ir kitą kadenciją rajono Taryboje vėl būtume abu su tėvu plakami”, – pridūrė D.Ožalas. Politiko tėvas Ričardas Ožalas šios kadencijos rajono Tarybos nario mandatą taip pat laimėjo kandidatuodamas liberaldemokratų sąraše.

Pas libdemus – iš pagarbos jų veikėjams

Paklaustas, ar, jo nuomone, nesikerta Tėvynės sąjungos, kurios kandidatu užsimojo tapti, ir jam kelią į rajono valdžią atvėrusios Liberalų demokratų partijos idėjinės nuostatos, D.Ožalas atsakė neigiamai: „Visų partijų ideologijos yra panašios – tai matyti perskaičius jų programas”.

Televizininkas, be to, prisiminė, kad prieš kelerius metus buvo aktyvus jaunųjų konservatorių narys. Per praėjusius rinkimus į rajono liberaldemokratų kandidatų sąrašą sutiko būti įrašytas ne dėl simpatijų šiai partijai, o dėl sąraše jau buvusių jo ypač gerbiamų asmenų.

„Manau, kad ir Panevėžio miestui reikia jaunų politikų. Tikiuosi, jog čia bus geresnės sąlygos dirbti nei rajono Taryboje. Kita vertus, įgytą darbo su Panevėžio gyventojais patyrimą galbūt kada nors galėsiu pritaikyti darbuodamasis planuojamoje įsteigti Ramygalos miesto savivaldybėje”, – svarstė D.Ožalas.

Jei reikės, įsiregistruos mieste

Paklaustas, ar kitą pavasarį tapęs Panevėžio miesto tarybos nariu nepasiprašytų būti priimtas ir į Tėvynės sąjungos gretas, pašnekovas atsakė, jog, kaip ir dabar, liksiąs tik šios partijos rėmėju. „Dirbu žurnalistinį darbą, ir tai su formaliu priklausymu partijoms nesiderina”.

D.Ožalas tvirtino visiškai nesukantis galvos dėl to, jog yra registruotas ne Panevėžyje. Rinkimų įstatymas reikalauja, kad kandidatai būtų registruoti tos Savivaldybės teritorijoje, kurioje siekia būti išrinkti.

„Lietuvoje registracija ilgai netrunka. Esu įsitikinęs, kad, miesto konservatorių skyriui patvirtinus mano kandidatūrą, persiregistruodamas į miesto gyventojus, aš neužgaiščiau”, – sakė Panevėžio politiku tapti žūtbūt pasiryžęs televizijos darbuotojas.

Merui džiugu

„Man labai smagu, kad pas mus ateina buvęs vienas aktyviausių Panevėžio jaunųjų konservatorių. Šio jauno politiko žingsnį man tik reikia sveikinti”, – vakar PB teigė ne tik Panevėžio, bet ir visos apskrities konservatoriams vadovaujantis miesto meras Vitas Matuzas.

Panevėžio konservatorių lyderis džiaugėsi, jog būti įrašytais į partijos kandidatų naujiems savivaldybių tarybų rinkimams sąrašą, be D.Ožalo, pasiprašė ir daugiau jaunų žmonių, taip pat anksčiau iš konservatorių gretų į kitas partijas pasitraukusių ir vėl atgal sugrįžusių panevėžiečių.

Pozicijas dėlios visi skyriaus nariai

Tėvynės sąjungos Panevėžio miesto skyriaus visuotinis susirinkimas neseniai patvirtino abėcėlinį galimų partijos kandidatų 2007-ųjų savivaldybių rinkimams sąrašą. Į jį skyriaus grupių siūlymu pateko 48 žmonės: yra ne tik skyriaus narių, bet ir nepartinių.

Pasak skyriaus sekretoriaus Petro Leikausko, šis preliminarus sąrašas išdalytas visiems skyriaus nariams, kurie iki rugsėjo pabaigos iš jame surašytų pavardžių savo nuožiūra sudarys pirmąjį dešimtuką.

Miesto Tarybos sekretoriatui vadovaujančio P.Leikausko teigimu, abėcėliniame kandidatų sąraše yra ir visi šios kadencijos Tarybos nariai konservatoriai, o sąrašas pradedamas mero V.Matuzo pavarde.

„Miesto vadovas pirmojoje vietoje išliks ir po skyriaus narių reitingavimo – sprendimas, jog partijos skyrių lyderiai vadovauja sąrašui ir nėra reitinguojami, buvo priimtas dar šį pavasarį”, – vakar PB sakė P.Leikauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.