Nuo spalio didėja vietinio susisiekimo traukinių bilietų kainos

Nuo šių metų spalio 1 dienos dėl nuolatos brangstančių energetinių išteklių, detalių, medžiagų, darbo jėgos ir kitų kaštų, nežymiai didėja vietinio susisiekimo traukinių bilietų kainos.

Šių metų gegužę Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija po septynerių metų pertraukos patvirtino naujus keleivių vežimo vietinio susisiekimo traukiniais tarifų maksimalius dydžius ir leido „Lietuvos geležinkeliams” šiuo metu galiojančius tarifus pakelti dvigubai.

Tačiau, kaip sakė „Lietuvos geležinkelių” Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas Dalijus Žebrauskas, bendrovė tarifus didina nedaug.

Bilietai populiariausiuose 3 klasės sėdimuose vagonuose brangs iki 50 centų trumpiesiems maršrutams ir iki 3 litų ilgiesiems maršrutams. Be to, kai kuriuose maršrutuose bilietai atpigs. Pavyzdžiui, 20 dienų per mėnesį kelionės bilietas tarp Vilniaus ir Kauno atpigs 4 litais, tarp Vilniaus ir Turmanto – 47 litais.

„Lietuvos geležinkelių” keleivių vežimo veikla yra nuostolinga. Keleivių vežimo veiklos pajamos dengia tik apie 15 proc. visų jos išlaidų, o kita dalis patiriamų šios veiklos išlaidų finansuojama pelningos krovinių vežimo veiklos pajamomis.

Atsižvelgdami į būtinybę įsigyti naujų keleivinių riedmenų, modernizuoti turimus, investuoti į šiuolaikines su keleivių aptarnavimu susijusias informacines technologijas, „Lietuvos geležinkeliai” taip pat sieks sudaryti viešųjų paslaugų sutartį, pagal kurią nuostoliai būtų dengiami iš valstybės ar savivaldybių biudžetų.

Pasak D.Žebrausko, bendrovė jau artimiausiu metu ketina įsigyti dviaukščių elektrinių traukinių, kursuosiančių tarp Vilniaus ir Kauno. Jie bus trumpesni, talpesni, patogesni, lengvesni ir greitesni už turimus. Planuojama įsigyti ir naujų dyzelinių traukinių bei keleiviniams vagonams traukti skirtų lokomotyvų.

Netrukus bendrovė taip pat planuoja įdiegti modernią bilietų rezervavimo sistemą, kuriai pradėjus veikti, keleiviai galės nusipirkti bilietus naudodamiesi stotyse ir traukiniuose įrengtais automatais, bus galimybė bilietus įsigyti internetu. Ši sistema leis keleiviams pasiūlyti lankstesnę nuolaidų sistemą, ji turės ryšį su kitų transporto rūšių informacinėmis sistemomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.