Brangiausią pasaulyje marmeladą sukūrė firmos „F Duerr & Son’s” konditeriai. Tokiu būdu kompanija nusprendė paminėti šio skanėsto sukūrimo 125-metį.
Brangiausias marmeladas pagamintas iš apelsininio konfitūro su trupučiu viskio ir šampano. Tokio marmelado indelis kainuoja maždaug 5 tūkst. svarų sterlingų.
Britų laikraščio „The Telegraph” žurnalistai apskaičiavo, jog tradicinis rytinis skrebutis su unikaliu marmeladu kainuotų „tik” 76 svarus sterlingų. Šiam marmeladui pagaminti buvo panaudotas viskis „Dalmore”, „White” ir „Mackay”, kurių kiekvieno butelis kainuoja apie 32 tūkst. svarų sterlingų, ir šampanas „Pol Roger Cuvee Sir Winston Churchill” 1996.
Pakuotė, pagaminta specialiai šiai produkto serijai, įvertinta 1,1 tūkst. svarų sterlingų. Ji pagaminta iš krištolo, praneša MIGnews.com.