Už dvigubą žaidimą treneriui N.Spahijai gresia diskvalifikacija

„Lietuvos ryto” klubui atstovaujantys advokatai kreipėsi į FIBA, ULEB ir Izraelio krepšinio federaciją, prašydami diskvalifikuoti buvusį Vilniaus komandos trenerį Neveną Spahiją.

Šiuo metu kroatas turi du kontraktus – ir su „Lietuvos rytu”, ir su Tel Avivo „Maccabi”. Abi sutartys galioja iki 2008-ųjų birželio, rašoma „Lietuvos ryto” krepšinio klubo svetainėje internete.

Advokatų teigumu, N.Spahija nuslėpė, kad vasarą sudarė sutartį su „Maccabi”, tuo sukomplikuodamas „Lietuvos ryto” pasirengimo sezonui planus.

Tuo tarpu N.Spahija advokatas Danko Drakuličius tikina, kad jo klientas sutartį su „Maccabi” pasirašė teisėtai – perėjimas į Tel Avivą neva buvo suderintas su „Lietuvos ryto” klubu.

Tačiau D.Drakuličius negalėjo patvirtinti savo žodžių jokiais dokumentais.

Negana to, laiške „Lietuvos ryto” klubo vadovams jis pagrasino, kad jei kontraktas su N.Spahija nebus nutrauktas, Vilniaus komanda susidurs su problemomis norėdama gauti vietą kito sezono Eurolygoje. Tam, esą, daug reikšmės turės įtakingų „Maccabi” vadovų pozicija Eurolygos valdyboje.

„N.Spahija ir jo teisininko pasirinktas kelias – visiškai neperspektyvus. Sutartį, kurią buvome pasirašę su treneriu, galima nutraukti tik abipusiu susitarimu. Tai nebuvo padaryta nei žodžiu, nei raštu”, – tvirtina „Lietuvos ryto” klubo direktorius Jonas Vainauskas.

„Tikimės, kad šią savaitę bus pradėti du teismo procesai: Izraelyje – prieš „Maccabi”, Lietuvoje – prieš N.Spahiją, – kalbėjo „Lietuvos ryto” klubui atstovaujantis advokatas Gintaras Balčiūnas. – Šią situaciją mes vertiname kaip nesąžiningos konkurencijos atvejį, nors „Maccabi” atstovai stengiasi atsiriboti nuo to ir apsimeta, kad kontrakto reikalai – N.Spahijos problema”.

Anot teisininko, ieškinys Tel Avivo klubui keliamas dėl žalos „Lietuvos ryto” komandai, o N.Spahijai – dėl kontrakto su Vilniaus ekipa nevykdymo.

FIBA įstatuose, kuriais remiasi ir ULEB, pagal kontraktą dirbančiam profesionalui už dvigubą sutartį numatyta dvejų metų diskvalifikacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.