Filme „Pirmoj eskadrilė” neišgalvota istorija

Režisierius Tony Bilas didžiuosiuose ekranuose pristato įkvepiančią ir tikrą istoriją apie Lafaete eskadrilę filme „Pirmoji eskadrilė”. Praėjus trims dešimtmečiams, tai pirmas toks filmas, pasakojantis apie pirmąjį pasaulinį karą.

Paklaustas, kodėl nusprendė režisuoti būtent tokį filmą, režisierius tikslaus atsakymo negalėjo pasakyti

„Aš nežinau, kodėl būtent dabar ir būtent aš papasakojau šią istoriją. Tai tas pats, jeigu būtų klausiama, kodėl 50 metų niekas nebuvo sugalvojęs pastatyti filmo apie „Titaniką”. Manau, kad yra tam tikri techniniai aspektai, kuriuos yra labai sunku sukurti ir nufilmuoti. Taip pat nėra daug režisierių, kurie bent kiek nusimanytų apie pilotavimą arba lėktuvus. Ir aišku nėra daug vyrukų, kurie būtų užsidegę kaip aš, kad sukurti tokį techniškai sudėtingą filmą”

„Kad toks projektas taptų realybe, prireikė daug pastangų ir ryžto. Aš džiaugiuosi savo komandoje turėdamas kolegą Deaną Devliną, kuris turėjo viziją ir drąsą, todėl sugebėjo surinkti reikiamus 60 mln dolerių. Tai jam pavyko padaryti neturint pirmo ryškumo žvaigždžių bei įtakingo užnugario”

„Mes nenorėjome kurti to, kas jau buvo sukurta ir parodyta. Kokia prasmė kurti filmą, kurį kažkas jau buvo sukūręs. Na aišku, iš komercinės pusės, tai labai naudinga. Tačiau aš nemėgstu rinktis lengviausio ir jau praminto kelio”,- savo nuomonę internetiniam portalui išdėstė režisierius Tony Bilas

Kaip pasakoja režisierius, kad dauguma to laikmečio lėktuvų yra išlikę iki mūsų dienų ir yra puikios formos bei techninės būklės. Todėl filme bus galima pamatyti net 15 tokių lėktuvų.
Taip pat įdomus faktas iš filmavimo aikštelės, kad visi pagrindiniai aktoriai turėjo išmokti skraidyti lėktuvais.

Filmas „Pirmoji eskadrilė” kinuose nuo rugsėjo 29 dienos

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.