Valdančiųjų sėkmės istorijoms galo nematyti

„Vakarų ekspresui” išspausdinus rašinių ciklą apie miestą valdančios liberalcentristų partijos narių karjeros ir verslo vingius, skaitytojai ir toliau informuoja apie kitus pavyzdžius, kaip šios partijos nariai įsitvirtina postuose ar laimi Savivaldybės organizuojamus konkursus.

Anot anonimų, pernai miesto valdžia įsigijo nemažai kompiuterinės įrangos iš firmos, kurios uostamiesčio filialui vadovauja miesto Tarybos narys liberalcentristas Edmundas Klimas.

Redakcija buvo informuota ir apie tai, kad Savivaldybės administracijos Juridiniame skyriuje dirba teisinio išsilavinimo neturintis liberalcentristas Marius Poimanskis, karjeros laiptais esą sparčiai kopia ir jo kolega Šarūnas Jonas Tamulis.

Klaipėdiečiai nepamiršta ir to, kad Savivaldybė niekaip nesugeba sutramdyti savavališkai Skautų gatvę užsitvėrusių prestižinio kvartalo gyventojų, kurių bendrijai pirmininkauja liberalcentristas, miesto Tarybos narys, Miesto ūkio komiteto pirmininkas Benediktas Petrauskas.

Kompiuteriai – iš kolegos įmonės

Savivaldybė pernai paskelbė konkursą įsigyti 33 nešiojamuosius ir 32 stacionarius kompiuterius, 3 skenerius, 8 lazerinius spausdintuvus, vieną daugiafunkcinį įrenginį, 65 antivirusines programas ir 65 operacines sistemas „Windows” ir kt. „Vakarų ekspresas” jau rašė, kad nešiojamieji kompiuteriai prieš praėjusias Kalėdas buvo išdalinti miesto Tarybos nariams, o kiti įrenginiai teko įvairiems Savivaldybės administracijos skyriams.

Konkurse šios įrangos tiekėjui išrinkti dalyvavo keturios firmos, tačiau trys buvo pašalintos iš konkurso, nes jų paraiškos esą neatitiko konkurso reikalavimų. Laimėtoja buvo pripažinta UAB „Compservis”, pasiūliusi parduoti šią kompiuterinę įrangą už 366 tūkst. litų. Pastarosios Klaipėdos atstovybei vadovauja 2004 metais miesto Tarybos nario mandatą gavęs liberalcentristas Edmundas Klimas.

„Negi įmonė, jei aš vadovauju jos filialui, negali dalyvauti jokiuose Savivaldybės konkursuose? Partija tikrai niekuo nepadeda, niekas nenori diskredituotis. Savivaldybė skelbia daug konkursų kompiuterinei įrangai įsigyti, tačiau ne visuose dalyvaujame. Štai šiemet per žioplumą vieną pramiegojome”, – sakė E. Klimas, pabrėžęs, kad jis nėra „Compservis” akcininkas, o tik filialo vadovas.

Savų užkardai akių nebado

Dar šių metų kovą „Vakarų ekspresas” informavo, kad Giruliuose jūros link vedančią Skautų gatvę neteisėtai užkardu ir tvora užtvėrė buvusioje pionierių sodyboje įsikūrusio prabangaus kvartalo gyventojus vienijanti bendrija „Gintarinis krantas”, kuriai pirmininkauja liberalcentristas Benediktas Petrauskas.

Nors miesto valdžia konstatavo, kad Skautų gatvė yra visuomeninės paskirties ir negali būti ribojama jokiais vartais, bendrija kliūčių nepašalina – vakar teritoriją saugantis sargas dienraščio žurnalistams užkardo nepakėlė ir automobilio nepraleido.

„Vakarų ekspreso” skaitytojams atrodo, kad miesto valdžia nuolaidžiauja „Gintariniam krantui”, nes šiai bendrijai vadovauja liberalcentristas B. Petrauskas.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė teigia, kad Skautų gatvė galės būti atverta tik tada, kai bus baigti statybų darbai gretimame kvartale ir dalis šios gatvės bus suremontuota pagal infrastruktūros sutartį.

„Aš gi negaliu liepti atverti gatvės, kuri nėra užbaigta remontuoti”, – sakė J. Simonavičiūtė, neigianti, kad nuolaidžiauja B. Petrauskui. Anot jos, kai ši gatvė bus galutinai suremontuota, ji bus atverta, tiesa, dar reikės nuspręsti, ar ji bus skirta tik pėstiesiems, ar ja bus leidžiamas ir automobilių eismas.

B. Petrauskas, informuotas apie tai, kad vakar sargas neleido reporteriams važiuoti Skautų gatve, tikino, jog visi norintieji praleidžiami ir tokia tvarka esą nesikeičia jau pusmetį. Paklausti apie galimą partijos kolegų palankumą B. Petrausko nebepavyko, nes jis, neslėpdamas susierzinimo, išjungė savo mobilųjį telefoną.

Ar partija garantuoja karjerą?

Agu pasivadinęs „Vakarų ekspreso” skaitytojas dienraščio interneto svetainėje informavo, kad Savivaldybės administracijos Juridiniame skyriuje dirba liberalcentristas Marius Poimanskis, kuris esą neturi teisinio išsilavinimo.

Pats M. Poimanskis patvirtino esąs liberalcentristas ir teigė į partiją įstojęs šį pavasarį. Jis sakė Savivaldybės administracijoje dirbantis jau dvejus metus. Į klausimą, ar jis neturi teisinio išsilavinimo, pašnekovas atsakė: „Aš dirbu pagal darbo sutartį”.

Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėjos Danutės Valuckienės teigimu, Juridiniame skyriuje gali dirbti ir teisinio išsilavinimo neturintis asmuo.

„Svarbu, kokias funkcijas jis atlieka. Juk yra įvairūs paruošiamieji darbai”, – aiškino D. Valuckienė.

Kitas dienraščio skaitytojas informavo, esą Savivaldybės administracijos Personalo skyriuje šiuo metu specialistu dirbančiam liberalcentristui Šarūnui Jonui Tamuliui yra ruošiama vieno skyriaus vedėjo pavaduotojo vieta.

„Į Liberalų ir centro sąjungą įstojau 2003 metais. Partija neturėjo jokios įtakos mano karjerai. 1997 metais įsidarbinau Klaipėdos teritorinėje muitinėje, vėliau laimėjau konkursą dirbti Vilniuje, Revizijų departamente, o dar vėliau buvau pervestas į Savivaldybės administracijos Finansų skyrių. Dabar laikinai, esant tarnybiniam būtinumui, dirbu Personalo skyriuje”, – sakė Š. J. Tamulis.

Kur ketina dirbti toliau, jis neatskleidė, nes esą dar nėra priėmęs sprendimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Valdančiųjų sėkmės istorijoms galo nematyti"

  1. Janas

    Ar savivaldybe šaraš-kontora kad joje
    dirba teisininkai be išsilavinimo.
    Teisininkas-beraštis 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.